maanantai 19. lokakuuta 2015

Vuori, jonka Äitini valloitti - Tahkovuori
Taas se hössöttää. Aina sama homma. Ensin penkoo minun ja Veikon vaatehyllyt ja sitten isojen poikien. Seuraavaksi Äiti kasaa meidän pienten vaatteet omaan laukkuun ja isojen poikien omaan laukkuun. Taidan pitää Pupuni sylissä ettei Hän joudu laukun syötäväksi tai unohdu Lomalta. Jokohan me kohta mennään? Aina saa odottaa. Meillä on Loma nyt. Siis meillä lapsilla alkoi Loma jo aamulla mutta Äiti näyttää vaan hössöttävän kotia ympäri. Siis ainahan Äiti hössöttää mutta nyt normaalia enemmän. Mennään Lomalle jonnekkin vuorelle. Äiti puhui jotain että Kuningatar valloittaa juoksemalla vuoren, Tahkovuoren. Kuvittelee taas Äiti omiaan, olevansa Kuningatar. Minähän se olen, Kuningatar Helmi 2vee. Valtakunnassani Kuopiossa minun ja vanhempieni lisäkseni asuvat ritarit (Isot veljet) Väinö 5vee, Toivo3,5vee ja Veikko 2vee (minuutin vanhempi minusta).
Minä ja Pupu Lomalla

Isot veljet kyselevät koko ajan aamusta alkaen: Joko myö mennään? Ja Äiti vastaa toistaen: Lähdetään kun Isi tulee töistä. Onkohan lomalla lunta? Kotona ei ole, mutta Tahkolla on. Siellä saa laskea jo pulkalla. Onko huoneessa oma uima-allas? Tylsää; ei ole! Mutta uimaan päästään ihan kylpylään. Ja näkyyköhän Posse lomatelevisiosta? Kyllä näkyy! Onneksi Äiti tietää kaikesta kaiken. Ja Äiti, muista ottaa uimalasit ja popcornit mukaan!
 Isi tuli töistä kotiin, joten nyt mennään. Miksihän Äitillä menee aina niin kauan lähtemiseen? Isi ottaa vain laukut autoon ja sitten lähdetään,  mutta Äiti juoksee aina lomalle lähtiessä koko päivän siirtäen vaatteita ja kasseja edestakaisin samalla siivoten kotia.
Tänään matkalle lähdetään meidän ruskealla perheautolla. Ei kuulema tarvita matkantekoon edes lentokonetta. Enkä edes malta nukkua autossa vaikka Lomalle onkin matkaa ainakin sata tuntia. Eikä, kun ei edes tuntia kotoa mene Tahkolle, sanoo Äiti.

Äiti sanoo että nyt ollaan perillä Tahkolla, Lomalla. Höpöttää koko ajan kertoen että ollut Tahkolla joskus töissä tuossa hotellissa ja tuossa ravintolassa - olikohan Äiti töissä täällä silloin dinosaurusten aikaan?
Eino- isoukki on ollut isompi Sankari kuin Äiti. Isot veljet kyselee innoissaan miten isoukki on ollut sammuttamassa tulipaloa täällä vuorella joskus melkein kuusikymmentä vuotta sitten eli aikaa ennen dinosauruksia, melkein. Ja miten isoukki on jaksanut valvoa yöt ja päivät vuoren tulipalon jälkeen ettei tuli leviäisi koko maailmaan Tahkolta. Tosi Sankari.

Ensin Tahkolla mennään Break Sokos Hotel Tahkolle eli Äitin hotelliin,  tai siis siihen hotelliin jossa Äiti on joskus ollut töissä. Kiva täti halaa ja antaa avaimet linnaamme. Linnamme nimi on Pikku-Tahko huoneisto, mutta minusta tätä voisi paremminkin kutsua Isoksi-Tahkoksi: tosi monta huonetta ja tosi monta sänkyä. Aloitankin linnani valloituksen pomppimalla sängyissä.  Pupullenikin on oma tyyny. Meillä on myös Tahkon linnassamme maailman isoin sauna. Niin iso sauna, että koko perheen pyllyt mahtuu samalle riville. Linnamme on nyt tutkittu ja matkaamme takaisin hotellin ravintolaan Breikkiin herkuttelemaan. Breikissä söimme maailman isoimmat hampurilaiset, jonka jälkeen NukkuMatti vei kaikki mukanaan, paitsi Äitin.
Breikki ravintolassa maailman isoin hampurilainen

Aamulla Äiti on ihan outo. Onkohan sillä muurahaisia sukissa vai korvien välissä? Yölläkin Äiti vain hyöri ja pyöri ympäri sänkyä eikä nukkunut. Minä, Pupuni ja veljet ja isi,tietysti, nukuttiin kyllä hyvin linnassamme. Isille Äiti kiukuttelee koko aamun ja sanoo että jännittää tuleva juoksu. Mutta mikähän siinä juoksussa Äitiä jännittää? Eihän Äiti ole ikinä Vuorijuoksua juossut niin eihän sen pitäisi edes tietää mitä pitää jännittää?

Lomalla superia on aamupala. En ainakaan syö ruisleipää ja puuroa.
Päästään hotellin ravintolaan aamupalalle, ihan oikeaan ravintolaan. Saadaan herkutella riisipiirakoilla, vesimeloneilla ja nakeillakin. Ja vaahtokarkkeja myös! Miksihän kotona ei saa aamuisin vaahtokarkkeja?

Aamupalan jälkeen Äiti ei pysy paikoillaan vaan pukee jo spurttipöksyt ja juoksukengät jalkaan.  Sitten mennäänkin ulos, jossa vanha ystävämme Onni Orava meitä odottaa muutaman tai muutaman sadan muun ystävän kanssa. Onnin kavereilla on skeitti- ja potkulautoja, joilla saadaan pörrätä pitkin hotellin pihaa. Toivo ja Väinö ovat tosi innoissaan.
Äiti lähteekin jo kohta juoksemaan. Taas. Miksihän pitää juosta lomallakin kun kotonakin Äiti juoksee? Äiti juoksee tuon ison vuoren päälle. Matkaa tulee kaksisataa kilometriä, eikä kun kaksi kilometriähän se onkin. Setäkin, Isin isoveli juoksee, mutta vähän pidemmän matkan eli 42 kilometriä. Kumpikohan on eka maalissa Äiti vai setä? Joku tuntematon setä juoksee vielä pidemmän matkan kuin täältä Lomalta on matkaa kotiin, 84 kilometriä. Eiköhän sillä ole autoa kun pitää juoksemalla noin pitkä matka mennä?
Tahkovuoren tulevat Valloittajat

Voi kun Äiti juoksisi tosi nopeasti. Äiti lupasi että mennään heti isoon leikkipuistoon juoksun jälkeen. Tänne Tahkolle on kuulema rakennettu uusi maailman suurin leikkipuisto.
Äiti antaa pusun ennenkuin pamaus starttiviivalla kuuluu ja lähtee juoksemaan. Minua vähän itkettää, mutta onneksi Pupu on mukana ja Isikin, joka ottaa syliin. Miksihän Äiti juoksee vuorea ylös eikä tule meidän mukaan autolla? Me ajetaan Isin ja Isojen veljien kanssa vuoren taakse ja sieltä ylös, jotta päästään halaamaan Äitiä maalissa.

Äiti olikin tosi nopea kun oli jo ennen meitä vuoren päällä. Äiti sanoi että vuorelle nousu oli aika rankka. Ei kuulema voinut juosta koko matkaa. Vuorenrinne oli noussut pystyyn kuin seinä. Paljon oli kiviä ja hiekkaa ollut matkalla. Olisi pitänyt Äidin tulla meidän kanssa autolla. Seuraavalla kerralla Äitille pitää laittaa juoksuun mukaan sanko, kun oli meinannut oksentaa kesken matkan. Tai, tuleepahan ensi kerran mukaan autoon. Äiti varmaan ahnehti liikaa herkkuja aamupalalla.
Palkintojen jaossa vuorenpäällä ravintola Pehkubaarissa Äiti ei saa palkintoa. Äiti höpöttää olevansa Vuoren Valloittaja ja Voittaja vaikkei ensimmäinen ollutkaan. Kummallista, mutta Äiti on -  Äiti.

Tahkovuori valloitettu!

Illalla skeitti- ja potkulautailun, Onni Oravan Discon, leikkipuiston, leikkihuoneen, kylpylän ja ravintola Breikin herkuttelun jälkeen kyllä meitä väsytti. Ja ai niin, kävihän se Äiti siellä Vuorijuoksussakin tänään. Illalla Isi vielä puhui jotain yöjuoksulle menosta, mutta Äiti murahteli Isille kuin karhu. En tiedä saiko Isi luvan yöjuoksulle Äitiltä, sillä NukkuMatti vei minut mukanaan.

Voisikohan pallomeren saada myös kotiin..

Vuorijuoksun jatkot Onnin Discossa


Veikko ja Helmi
Kivintä minusta lomalla oli hotellin leikkihuoneen pallomeri. Ihan kiukutti ja vähän esitin vastalauseitakin (huusin) kun sieltä piti lähteä .  Väinö ja Toivo tykkäsivät eniten skeittilautailusta Onnin kanssa, Maailman isoimmasta leikkipuistosta, kylpylästä ja hotellin leikkipuiston pallomerestä myös (isot pojat luulivat leikkihuonetta puistoksi, mutta ei kerrota heille että se olikin vain huone).  Veikon lomalla parasta oli että sai tanssia kanssani Onni Oravan discossa. Minä en niin tanssista välitä, mutta loman kunniaksi pyörähtelin Veikon seurana.  Äitistä taisi kivintä olla että sai juosta.
Ainakin Äiti hymyili niin paljon Vuorijuoksun jälkeen ja hymyilee vieläkin.
Vai onkohan syy Äitin hymyyn Vuorijuoksussa vai ihan vain Lomassa Tahkolla?

Niin, ja Isikin on iloinen Lomasta, tai siis Isihän on silloin iloinen kun Äiti on iloinen.

Anteeksi hotellin Onni Orava, vahingossa vietiin käpysi.
Tuodaan ensi kerralla Tahkolle evääsi takaisin.

http://www.kuopiotahko.fi/etusivu/
http://vuorijuoksu.tahkorun.fi/info/
https://www.sokoshotels.fi/fi/tahkovuori/sokos-hotel-tahkovuoriEnsi keväänä Äiti aikoo juosta puolimaratonin Tahkolla. Lähtisitkö Sinä Äitin mukaan juoksemaan puolimaratonia, maratonia tai kymppiä?
Ihan sama mikä matka, ihan sama mikä aika kunhan liike valloittaa liikkumaan!

Mikäli kiinnostuit syistä Äitini juoksuun, käy kurkkaamassa tekstit:
Herätys Kirsi! Nyt on aika nukkua!
40% rasvaa sokeritaudilla meno Kuopiohallille, kiitos!
Saanen esittäytyä: Kuopio Maratonin Voittaja

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti