sunnuntai 4. lokakuuta 2015

Lento kohti Hyvinvointia

Hyvät matkustajat ,

lämpimästi tervetuloa lennollemme AirKuopio FI2015
Kuopion Rissalasta kohti yhteistä päämääräämme Hyvintointia!
Tänään kapteeninanne  toimii Kuopion alueen Hyvinvointilähettiläs K. Koponen.
Lentomme turvallisuudesta ja hyvästä mielestä vastaat Sinä yhdessä kapteeni Koposen ja lentomiehistön kera. AirKuopion miehistö koostuu tänään Välittämisestä, Motivaatiosta ja Vastuusta. Miehistömme huolehtivat yleisestä ilmatilastamme luoden hyvää mieltä matkamme ajan aina vastuullisesti tulevaisuuteen asti.
Pyytäisin huomioimaan että Valittamisvaluutta ei ole voimassa oleva valuutta lentomme aikana eikä kohteessamme. Olkaa hyvät ja tarkistakaa että ko. valuutta on hävinnyt taskuistanne matkamme aikana, jollei niin pyytäkää ystävällisesti  miehistöämme välittömästi luoksenne vaihtamaan Valittamisvaluutta Välittämisvaluuttaan ennen kohteeseemme laskeutumista.

Lentosäämme tänään on lähtökentällä hieman tuulinen, johtuen yleisestä lama-ajattelusta, mutta kohteessamme Hyvinvoinnissa paistaakin jo aurinko täydeltä terää. Ennen lentoon nousua, pyytäisin kiinnittämään turvavyönne itsellenne ja jotta kaverillakin olisi turvallinen matka, tarkistamaan myös hänen vyönsä. Ennen turvavöiden tarkistusta huomioithan että on ystävällistä esittäytyä omalla nimellä ja jättää kaikki ennakkoluulot vierustoveriasi kohtaan ikkunan alla olevaan roskakoriin. Pyydän vielä tarkistamaan että kaikki mahdolliset digitaaliset laitteet ovat suljettuina. Vain Sinun sydämesi rytmi ja ääni ovat sallituja lennollamme. Mikäli lentomme aikana joudumme hätätilanteeseen, pyydän laittamaan happinaamarin ensin itsellesi ja sitten autat toveriasi. Et voi auttaa ketään, jos itse et ole hapellisessa tilassa. Aktivoithan myös Vastuuntosi ON-tilaan, sillä vain vastuullinen ihminen voi kantaa vastuun muista.

Olemme valmiita aloittamaan nousun.
Miehistö, pyydän ottamaan paikkanne matkustajien sydämissä. Nousumme aikana jokaisen matkustajan on pidettävä kiinni Motivaatiostaan, sillä motivaatio on liikkeelle paneva voima ja ilman sitä emme pääse nousuun.

Olemme saavuttaneet lentokorkeutemme Kuopion ylle. Juurikin koneemme oikealla puolella on meidän yhteinen kasvualustamme ja lapsuutemme maisemat. Tuon pihan hiekkalaatikolla Sinä ja minä leikimme yhdessä hiekkaleikkimme. Yhdessä.
Tuolloin saimme rakkauden ja turvallisuuden lisäksi vanhemmiltamme omenapuun siemenen taskuumme.

Nyt koneemme vasemmalla puolella näemme ala-asteen, jossa opimme paljon taitoja elämää varten. Koulun pihalle  Sinä ja minä istutimme myös omenapuun. Yhdessä.

Aivan siipiemme alapuolella näemme yhteisen nuoruutemme, jolloin istuimme ja ihmettelimme omenapuumme kasvua ja kaunista kukintaa. Mietimme kuinka suureksi puumme kasvaakaan. Yhdessä myös rakensimme omenapuun viereen vahvan sillan kohti luovaa ja vastuullista aikuisuutta. Yhdessä.

Koneemme peräpuolen alla näemme kuinka aikuisuudessa lannoitamme omenapuutamme ja karsimme huonoja oksia leikaten pois. Huolehdimme puumme hyvinvoinnista ja ohjaamme oksia ylöspäin.Samalla aikuisuudessa Sinä ja minä laitamme omenapuun siemenet lastemme taskuihin odottamaan tulevaisuuden kasvualustaa. Yhdessä.

Koneemme edessä näemme Sinun ja minun vapaan vanhuuden, jossa yhdessä muistelemme elettyä elämämme elämää ja nautimme kasvattamamme omenapuun sadosta. Omenoista herkuttelemme yhdessä lapsien ja lastenlapsien kera kertoen kuinka olemme saaneet nauttia istuttamamme omenapuun kauneudesta läpi elämänmatkamme. Olemme saaneet nauttia puusta sillä olemme huolehtineet, välittäneet puustamme läpi matkan ajan. Yhdessä.

Näin näimme Kuopion yläpuolelta lentomme aikana Sinun ja minun onnellisen elämänkaaremme hoitaen omenapuutamme. Yhdessä.

Aloitamme hetken kuluttua laskeutumisen kohteeseemme Hyvinvoinnin Kuopioon Rissalan kentälle. Pyytäisin tarkistamaan että turvavyöt ovat kiinnitettyinä, mieli vapautettuna, vihat lomautettuna ja että Sinä ja viesrustoverisi voitte yhdessä hyvin.   Toivon että viihdyitte lennollamme ja saitte matkaltamme satoa mukaan matkareppuunne.
Toivotan yhdessä AirKuopion miehistön kera Sinut tervetulleeksi ensi vuoden FI2016 lennollemme, jolloin koneessamme on varattu paikkoja 5,5 miljoonalle matkustajalle.
Kapteeni K. Koponen kiittää Sinua yhteisestä matkastamme iloiten tämän päivän lentomme matkustajamäärästä:  yli 111.000 matkustajaa!

Itä-Suomen aluehallintoviraston sivistystoimen ylitarkastaja Kari Lehtola puhui muun muassa siitä, miltä aloilta hyvinvointitoimijoiden pitäisi ottaa oppia.
– Mikä ala todella välittää ihmishengistä? Ilmailu, Lehtola sanoi.
Lehtolan mukaan ilmailun ja hyvinvointialan tehtävät ovat suoraan verrannollisia. Pitäisi saada ihminen turvallisesti paikasta A paikkaan B. Jos siinä epäonnistuu, käy erittäin huonosti.
– Ilmailualalla vaarat on pakko pystyä havaitsemaan jo ennen kuin on tapahtunut kuolemantapauksia. Syyt selvitetään tarkkaan ilman falskia mukaselittämistä. Toinen tärkeä huomio on se, että kaikki löydöt ovat universaalia omaisuutta. Ne menevät heti tiedoksi kaikille lentoyhtiöille, Lehtola kertoi.


Halusin kirjoittaa tarinan muodossa välittämisestä, sillä sain olla mukana Who Cares ry:n järjestämässä elämyksellisessä seminaarissa 29.09. Kuopion Kaupunginteatterilla.
Who Cares- seminaarissa pohdittiin välittämisestä tässä ajassa ja paikassa.
Välittäminen on asia joka koskettaa meitä kaikkia ja nyt on meidän kaikkien koskettava välittämiseen, jotta yhteinen lentokoneemme pysyy ilmassa.

Yksi seminaarin koskettavista puhujista oli elämän monitaiteilija Pirkka- Pekka Petelius. Yksi hänen sanomistaan oli " Sydän puhuu, kun suu on auki. Suu on sydämen jatke." Petelius sai minut miettimään mitä minun sydämeni puhuu ja haluaa puhua.


http://www.kuopio.fi/web/hyvinvointi

http://www.whocares.fi/seminaari/

Kapteeni K. Koposena olen myös Omistaja, Kuopion Onnellinen Omistaja. Lue lisää Onnellisen Omistajan lapsuuden Kuopiosta blogista: Lapsuuteni Kuopio

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti