perjantai 23. lokakuuta 2015

Hyvinvointi - tartunta VAROITUS!Ei tässä Hyvinvointilähettiläisyydessä ole enää mitään järkeä. Ei riitä että koukutan itseni liikkumaan, kultturoimaan ja nauttimaan erilaisista tapahtumista itse vaan pitää toisillekkin bongailla ja vinkata sopivia lajeja. Siis kuka pakottaa? Ei kukaan. Oma tartuttamishimo vain yltyy ja yllyttää jakamaan omaa hyvää oloa myös muillekkin. Hyvinvointitartuttajat voisi olla jo parempi nimi. Toki lähettiläisyys nimi sopii, sillä lähetämme hyvinvointiamme ja kokemuksiamme tekstiemme kautta Sinulle, mutta olemme ryhtyneet myös henkilökohtaisesti tartuttamaan liikunnallisia ilojamme toisillemme lähettiläiden kesken ja jopa muillekkin kanssaeläjille.
Varo vain Sinä siellä, milloin Sinäkin saat minulta henkilökohtaisen tartunnan minun lajiini!

Lähettiläsystäväni Kirsi Tähti tartutti minuun Hot Barre! - tartunnan. Tähti oli itse tutustunut Element Studiolla tunnin antiin ja kertoi heti minulle että Kirsi, tämä on sun juttu! Tähti tietää mitä kankea Koponen tarvitsee, sillä jaoimme yhdessä viime kesänä Kuopio Tanssii ja Soi viikon Aikuisbaletin alkeet- kurssin. Kolmessa päivässä baletin alkeiskurssilla Tähti kuten minä itsekin huomasin että baletti on sitä mitä kehoni ja mieleni kaipaa: ryhtiä, keskittymistä ja erityisesti kehonhallintaa. Toki itselle olisi erittäin tärkeää myös baletin tanssillinen sulavaliikkeisyys, mutta se on liikaa Kanki Koposelta vaadittu. Ainakin vielä tässä vaiheessa ballerinaopintoja.

Hyvinvoinnin tartuttaja Katariina Pahkala

Astuin tartunnansaannin jälkeen välittömästi Element Studion ovesta sisään ja HUPS! Element Studio, täyden palvelun kuntoilustudio vasta hyvinvoinnin tartuttaja onkin. Vastaanottotiskin takana, pukuhuoneissa, kuntosalilla ja Hot Barre! - salikin täynnä tartuttajia ja tartunnan saaneita. Hymyä, hikeä ja hauskaa roiskuu oikein kunnolla. Tahdon tietää lisää.
Hot Barre! on uusi laji Kuopiossa. Opettaja Katariina sai Hot Barre! -tartunnan Los Angelesin matkalla 2014 ja halusi jakaa Barrea myös meille kuopiolaisille. Ja hyvä niin. Katariina kuvailee lajin olevan sekoituksen balettia, pilatesta sekä jazzailua: kehonhuoltoa ja staattista lihasvoimaharjoittelua ryhti muistaen.
Tahdon kokea lisää.
Katariina ohjaa Hot Barre!- saliin, jossa lämmön ,+31, lisäksi huokuu rauha. Mutta tunnilla ei ole tarkoitus pötkötellä lämpölamppujen alla, vaan  keskellä salia on "balettitankoneliö" joka kutsuu luokseen. Jokaiselle Ballerinalle oma paikka, vai pitäisikö sanoa HotBarrelinalle.. Apuvälineinä ovat myös pikkupainot 1-3kg, kuminauha sekä pilates-rengas. Tunnin aikana käymme soljuvan musiikin tahtiin kehomme lihaksia lävitse ryhdikkäästi keskittyen erityisesti keskivartaloon ja jalkoihin, unohtamatta käsien lihaksia. Hot Barre! antaa baletinomaisesti myös harjoitusta juoksevalle mielelleni, joka joutuu/ saa keskittyä liikkeisiin huolella. Ryhtiä myös mieleeni.

Element Studiolla koen että Katariina on henkilökohtaisesti minun opettajani vaikka olenkin ryhmätunnilla. Hän antaa liikeohjeet selkeästi neuvoen ja näyttäen, sekä kertoen mihin liike kehossamme vaikuttaa. Hän ei myöskään pelkää kosketuksella korjata väärää asentoani. Henkilökohtaisesti Yhdessä. Hänellä on ballerinan ryhtiä ja jazzin pulputtavaa iloa opettajana. Hänestä huokuu hyvä olo, sisäisesti sekä ulkoisesti - hyvinvoinnin tartuttaja Ammattilainen! Katariinan Barrelinat pulppuavat myös iloa, hikeä ja hymyä koko tunnin ajan: tunnilla aistii kuinka hyvä olo kuhisee liikkeiden soljuessa eteenpäin. Selkeästi Katariinan Barrelinoilla on vahva tartunta hyvinvointiin.
Hot Barre! - salin infrapunalämpö auttaa lihaksia avautumaan
 ja kehon elastisuus paranee nopeasti 


Väitin ettei Hyvinvointilähettiläisyydessäni ole enää mitään järkeä. Itseasiassa hyvinkin paljon on järkeä. Lähettiläisyyden myötä olen saanut itseni liikkumaan säännöllisesti hiestä nauttien muutamia kertoja viikossa kun taas ennen tätä olin vahvasti suuntaamassa kehoani kohti aikuistyypin diabetesta. Lähettiläisyyden myötä en ole laihtunut saatikka laihduttanut, mutta en myöskään lihonnut mutta voimaantunut kylläkin- olen liikkunut ja nauttinut. Olen vain laittanut itseni liikkeelle, jonka kautta voin hyvin ja nautin arjestani enemmän. On ollut ilo ja onni kuulla tuttavilta ja ystäviltä että kauttani saaman tartunnan myötä hekin ovat lähtenäät liikkeelle peruspuskajuoksuihin, Kuopio Maratonille ja Kuopio RockCockiin. Apua, olen myös todellinen Tartuttaja!

Liikunta on yksi osa hyvää oloa. Mieli kaipaa samoin liikettä kuin kehommekin. Ja kokonaisuudessaan tarvitsemme rakkautta, ja rakkauttahan hyvinvointi on parhaimmillaan. Hyvä luo aina hyvää, ja rakkaus luo aina rakkautta. Eli lisää tartuntoja on saatava. Hyvinvointilähettiläisyys ja kuntoilustudio Element Studion toimintaidean "Hyvinvointi on hyvä syy" toteuttaminen mielestäni edellä mainituin perustein pitäisi olla meidän jokaisen velvollisuus: kun Sinä voit hyvin, voin minäkin hyvin. Näin tartuntaketju etenee ja ME voimme hyvin. Oma tavoitteeni on vaatimattoman luonteeni vuoksi tartuttaa alustavasti 111 000:n  kautta reilun viiden miljoonan välitavoitteeseen aina johtaen reiluun seitsemään miljardiin Hyvinvointi- taudinkantajaan.


Yhdessä.
http://www.kuopio.fi/web/hyvinvointi
http://www.elementstudio.fi


Lue lisää Ballerina Koposen, Tähden ja Ex- Martikaisen (nykyinen Lasanen)
Kuopio Tanssii ja Soi - kurssin kokemuksista:
En kysy mitä baletti on ilman minua vaan mitä minä olisin ilman balettia
Sekä Hyvinvointilähettiläs eli Tartuttaja Tähden tunteista Element Studion Pilateksesta:
"Nipistä, rutista ja vedä napa sisään" - pilateksen peruskurssilla

           

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti