sunnuntai 25. lokakuuta 2015

Turinateatteri-tunteiden tulkit

Tulee tunne että tämä ryhmä on hitsautunut yhteen ja he luottavat toisiinsa. Voivat nojata toisiinsa mikäli on vaara epäonnistua. Ohjaaja Anniina luo heti vapautuneen tunnelman, on lupa puhua tai olla puhumatta. Tuoda julki oma tarina tai vain kuunnella. Kukaan ei pakota, on lupa vain olla. Tänään aiheena oli Muutos!

Turinateatteri koostuu esittävän taiteen ammattilaisista, jotka hyödyntävät osallistavan teatterin menetelmiä tekemisessään. Menetelminä käytetään mm. tarinateatterin tekniikoita sekä liike- ja ääni improvisaatiota. Ryhmä luo yleisön tarinoista ja tunnetiloista draamallisia kokonaisuuksia, joissa tärkeintä on saada tarinan kertojan oma ääni ja tunteet kuuluville. Tarinoiden pohjalta syntyy hassunhauskoja ja iloisia tai surullisia ja koskettavia kokonaisuuksia kunkin tarinan kertoman kertojan mukaan. Turinaryhmä on esiintynyt mm. vanhainkodeissa, erilaisissa vertaisryhmätilaisuuksissa, nuorisotaloilla ja yksityiskeikoilla.

Ryhmään kuuluvat: Minttu Kallanranta, Sari Siltavuori, Tiina Naumanen, Anniina Aunola, Heli Suutari, Laura Elina Martikainen, Johanna Hopia, Henna Hartikainen, Jonna Koponen ja Tatu Metsäpelto.


Turinateatteri

Tiina Naumanen
illan ohjaaja Anniina Aunola
Laura Elina Martikainen

musiikista vastasi Tatu Metsäpelto
Johanna Hopia & Henna Hartikainen

Sari Siltavuori

Teatteriesitys syntyy hetkessä jonkun katsojan tarinaan pohjautuen. Hämmästyttävän nopeasti ryhmä luo tarinan omannäköisenä, mutta tarinaan vahvasti nojaten. He uskaltavat olla avoimia, rohkeita, luottavaisia ja ilman mitään muureja, olla lähellä toisiaan. Tunteet nousevat pintaan, minua naurattaa mutta toisen tarinan kohdalla meinaa tulla itku. Uskon että tavoitteena on juurikin saada aikaan eri tunnetiloja. Ei vain naurattaa vaan myös nostaa pintaan kipeitäkin tunteita. Ei uskoisi että ryhmän jäsenet eivät ole ammattilaisnäyttelijöitä. He ovat hurjan taitavia "amatöörejä".

onko pakko herätä?

Yleisön avoimuus ihastuttaa. Täysin tuntemattomat ihmiset tuovat rohkeasti esille omia tarinoitaan niin iloisia että surullisiakin. Uskalletaan näyttää avoimesti myös oma heikkous ja haavoittuvuus. Ohjaaja painottaakin että tarinat ovat luottamuksellisia ja ne jäävät oven sisäpuolelle. Uskon että me kaikki katsojat saimme illasta paljon, toinen tarina kosketti enemmän kuin toinen, mutta tunteita syntyi laidasta laitaan.
saa vain olla...
pian olen eläkkeellä...

Olin Turinateatterin illassa ensimmäistä kertaa, mutta en varmasti viimeistä. Löydät Turinateatterin facebookista! Siellä ilmoitellaan myös tulevat illat. Esityspaikkana on Kallamari Kuopion satamassa.

Erityiskiitos Helille! Sinun kauttasi tämä hieno teatteriryhmä tuli minulle tutuksi :)

teatteriterveisin,
Riikka


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti