torstai 25. kesäkuuta 2015

Viinijuhlat - silausta vaille valmis!

Keskiviikkoaamuna tuulee kovasti, ja sade on edellispäivää hillitympää. Jossakin välissä aamupäivää aurinko suvaitsee pilkahtaa harmaan pilvimassan takaa. Matkustajasatamassa viinifestivaalialueella on huomattavasti elävämpää kuin tiistaina: Paikalla on kolme - neljäkymmentä työmyyrää. Kahdeksantoista lämpöastetta saa hien pintaan niille, jotka kuljettavat lihasvoimalla tavaroita paikasta toiseen. Aitoja pystytellään puuttuvalta osalta, lasteja puretaan, tavarat asettuvat sijoilleen, trukki surruuttaa käytäviä pitkin. Vaikka teema on espanjalainen ja tekijät savolaisia, joka paikassa tapahtuu.
Keittiö keskiviikkoaamun kuosissaan.
Kaikilla on hieman kiire, sillä iltapäiväksi on taas luvattu - mitäs muutakaan kuin - kovempaa sadetta.  Ravintolapäällikkö Viivi Sinkkosella on tänä päivänä pirteän väriset lenkkikengät, mutta ne ovat jo ehtineet kastua. Punaisille kumikengille, jotka odottavat autossa, on päivän aikana käyttöä.

Viivi ohjeistaa henkilökunnan sisäänkäynnin luona keittiötä ja ravintolaa valmistelevaa joukkoa. Ohi suihkii määrätietoista ja itsenäistä väkeä: kukin tietää tehtävänsä ja hoitaa osuuttaan tottunein ottein. Aamu on alkanut tehtävienjaolla. Pian sen jälkeen on saapunut ensimmäinen lastillinen viinipulloja, joita isolla porukalla puretaan. Toista lastia odotellaan. Näillä festivaaleilla menekki on noin 13 000 pullollista viiniä.  
Uusittuja VIP-tupia. Nyt niissä on ovet, ikkuvat ja sähköt.
Turvallisuuspäällikkö Ilpolle (KST:ltä) festivaalit ovat jo seitsemännet. Asia tarkastetaan kännykästä. 
Yhtä kauan on ollut mukana Viivikin. Hän kierrättää juhla-alueella kaiken kiireensä keskellä ja näyttää, kuinka tohina alkaa tuottaa tulosta. Edellispäivään verrattuna on taas tapahtunut paljon.

Kaikkein ylinnä tahtipuikkoa heiluttaa iloinen ja ihana projektipäällikkö Jorma "Jorkki" Iivanainen. Hän lampsii reippaan rempseästi kumikengät jalassaan ympäri aluetta, vastailee kärsivällisesti kaikkien esittämiin kysymyksiin ja ehtiipä vielä yhteiskuvaan Viivin kanssa.

Ville, Jari ja Maasu kokoavat grilliä VIP-tupien tuntumassa. Näyttää olevan hyvä tekemisen meininki (paitsi kuvanoton aikana, jolloin tekeminen taukoaa).

Vieressä ahkeroi Marko.
Trukin pukille hyppää todellinen monitoimimies Mikko. Hän on Viivin ajatusten lukija, joka tietää jo ennakkoon, mitä seuraavaksi tulee tehdä.

Viivi tuntee jokaisen ja osoittaa arvostustaan ylistämällä festivaalialuetta rakentavaa porukkaa. Tätä työtä tehdään reippaasti, vaan ei hampaat irvessä!

Kuopio Wine Festival 2015 on viimeistä silausta vailla valmis alkamaan. Satoi tai paistoi, perjantaina kello viisi portit avautuvat. Heti seitsemän jälkeen päälavan korkkaa positiivinen Elastinen, joka on oiva artistivalinta aloittamaan nämä iloisten ihmisten juhlat. ¡Bienvenidos! 

Päivän kengävalinta a la projektipäällikkö

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti