sunnuntai 28. kesäkuuta 2015

Superlatiivein liikkeelle viinijuhlilla

Viinijuhlat 2015 alkavat rauhallisesti. Vahtimestarit saavat ensimmäisen tunnin aikana jutella keskenään leppoisasti.

Ensimmäinen tungoksen kaltainen nähdään kuuden maissa VIP-tupien edessä. Ruokakadun kojujen luona ei ole kummempia jonoja, perjantaina suosituinta taitaa olla aterioida ravintolateltassa tai VIP-tuvassa.
Nina ja Eetu

Jonna
Ruokakadulla harvalukuista yleisöä viihdyttää Wappaat Tyylit -niminen kolmimiehinen räp-miehistö. Sille soisi perjantai-iltana isommankin kuulijakunnan, sillä se saa improvisoiduilla teksteillään yleisön nauramaan hersyvästi.

Wappaat Tyylit

Koko viinijuhlat etenee ohjelmiston puolesta Vain elämää -sarjan esiintyjäpainotteisesti. Festivaalialue täyttyy väestä seitsemän pintaan, hieman ennen kuin Elastinen täyttää lavan olemuksellaan. Elastinen vie niin spiikeillään, lyriikoillaan kuin liikehdinnällään ilon ylimmilleen. Hänestä ei voi olla pitämättä, lava on täynnä latausta, josta vain murto-osan voi lukea kuvakavalkadista.
Esimerkiksi Vain elämää -biisit Peggy ja etenkin Naurava kulkuri uppoavat yleisöön. Mukana on yksi hidas kappale, mutta muutoin Elastinen pitää tunnelman kepeänä ja korkeana tarjoamalla viinijuhliin sopivaa musiikkia, joka saa jäykemmänpuoleisen täti-ihmisenkin varpaat vipattamaan, joskaan ei käskystä käsiä huitomaan. Sen verran tuossa leveähymyisessä nuoressa miehessä on positiivista energiaa, että aurinko tulee kurkkimaan pilviverhon takaa, että kuka siellä ilakoi.


Vaikka väkeä on, ahdasta ei ole kuin ihan lavan edessä. Toisin on lauantaina. Matkustajasataman festivaalialue kuhisee populaa kuin pipoa, se on selvästi enemmän juhlatuulella kuin perjantaina. Juha-Tapio saa naisväkeä ja yllättävän monen miehenkin laulamaan mukana. Lavan edessä hyvillä katselupaikoilla on kuitenkin vielä tilaa.


Juha-Tapion ja Haloo Helsingin välissä tungos kasvaa: Ruokakadun päässä ei pääse oikein eteen eikä taakse, kun osa pyrkii festivaalialueelle, osa ruokakojuille, osa Bajamajaan, osa ei tiedä enää minne mennä. Toisin kuin edellisiltana, nyt ruokakadulla saa jonottaa. Hirvittää niiden puolesta, jotka liikkuvat pyörätuolilla tai kepeillä.
Mausteinen patatas bravas
Chilean completo
Elli ja pojat muistuttavat, että Haloo Helsinki on festivaalikesän suosituimpia keikkabändejä. Tunnelma on todella tiivis. Ensikertalaisen ystäväni mukaan festivaalien parasta antia on itse tunnelma, ihmisten seuraaminen ja kaunis lehtipuumiljöö. Itsestäni parasta on ehdottomasti hyvä seura, jonka kanssa nauttii ohjelmasta ja tunnelmasta eniten.

VuosikertalasejaEi kommentteja:

Lähetä kommentti