maanantai 13. heinäkuuta 2015

Loma lähellä, lähilomalla; Matkailukeskus Rauhalahti

Minkä pituinen kesäloman täytyy olla jotta hyppy arjen tohinoista pois onnistuu? Kuukausi, viikko, päivä?
Voiko kesällä lomailla muutaman tunnin silloin tällöin? Muutama tunti lomatunnelman vietävänä voi antaa jopa enemmän kuin viikon loma ilman lomatunnelmaa. Lomatunnelman luovat itse lomalaiset ja lomakohde yhdessä.

Muutama tunti iloista lomailua onnistui meidän perheeltä lähilomalla Matkailukeskus Rauhalahdessa.
Meidän perheen, Väinö 5v, Toivo 3,5v, Veikko ja Helmi 1v9kk, minä 36v ja mieheni 35v saimme sunnuntaina vieraaksemme Mummin/ anopin tekeleeni Hilkan 70+ v , lapsien serkun Mirellan 10v sekä lastemme kummit Minnan ja Ension 40+ v. Yhteiselle lähilomamatkalle olimme varanneet aikaa noin kuusi tuntia ja lomaohjelman suunnitelmasta vastasin epädemokraattisesti vain minä:
klo 15.40 Matka lomakohteeseen kotipihalta alkaa
klo 16.00-17.30 Minigolf kierros, 18 väylää
klo17.30-21.00 Kartanon rantasauna, grillausta ja uintia
klo 21.20 Kotona


MiniGolffaaja Helmi
Kummitäti Minna kannustaa Veikkoa

 Minigolf kierroksemme todellakin tarkoitti MiniGolffia, sillä
pienimmmät pelaajamme olivat kutakuinkin mailan pituisia, vaikkakin pelaajien eri mittaisuus/ ikäisyys oli hienosti huomioitu lapsille omilla mailoilla. Alunperin ajattelin että alle kaksi vuotiaat kaksosemme Helmi ja Veikko lähinnä juoksisivat ympäri nurmikenttää lyöden toisiaan mailoilla, mutta olettamukseni olikin väärä: kaksi lomaryhmästämme innokkainta pelaajaa olivatkin nämä todellakin MINIGolffaajat. Helmi ja Veikko tohkeissaan heiluivat mailojensa kanssa yrittäen saada osumaa palloon, välillä jopa jääkiekkotermien korkean mailan avulla, mutta hyvässä hengessä (toisin sanoen ei kertaakaan 18 väylän aikana isketty toista mailalla). Intoa riitti myös Väinöllä ja Toivolla. He silmät vilkkuen kiisivät mailan ja pallonsa kanssa väylältä toiselle huutaen: " Minä olen Voittaja!" kun pallo plumpsahti koloon.

Vaikkakin olimme suhteellisen äänekäs ja liikkuva ryhmä minigolf kentällä niin silti emme huomattavasti häirinneet muita pelaajaryhmiä sillä Rauhalahden kenttä on suunniteltu hyvin avaraksi ja näin ollen myös lapsiystävälliseksi, tai myös mieluisa avaruudellaan myös ei lapsiystäville.
Tällä kertaa tässä lajissa ei ollut tärkeintä reilu peli vaan voitto, jos Väinöltä ja Toivolta kysytään. Mutta jos aikuispelaajilta kysytään niin tällä kierroksella ei ollut tärkeintä itse peli vaan lasten ilo ja touhu minigolffatessa. Kierroksemme Yllättäjä Pelaaja- "mitalin", kylläkin ilman virallista kirjanpitoa, vei selkeästi Hole in Oneillaan Hilkka-Mummi, joka sanoi vain hups ja pallo kieri suoraan reikään. Kokemus elämästä ei vain pelistä vei voiton, tälläkin kertaa.

MiniGolffaajat Helmi ja Veikko tauolla
Hole in One- Mummi


Pelin jälkeen lomamme rentoutuspaikkana toimi kaunis Kartanon rantasauna aivan laiturin ja hiekkarannan äärellä. "Aivan kuin maalaisrantasauna" oli ensimmäinen toteamukseni nähdessäni punaisen sympaattisen saunan rannalla.
Kartanon rantasauna ja Helmi
Ulkoapäin saunasta olisin voinut sanoa että menemme puulämmitteiseen saunaan mutta sauna lämpesikin lempeästi sähköllä. Suoraan saunan lämmöstä kirmasimme eli lapset juoksivat suoraan uimaan ja itse yritin hiipiä Suomen kesälämpöiseen (melkein jäiseen) veteen.  Rauhalahden hiekkapohjainen ja loiva uimaranta sopikin aivan loistavasti juurikin lapsukaisten kirmailuun. (Vaikkakin pystyin myös näkemään itseni makaamassa rannan läheisyydessä nurmella +30 asteen lämmössä kera hyvän kirjan yksin  ilman kirmaavia lapsiani.)
Tuntui kuin olisimme olleet mökkilomalla kauniissa saaressa; saunaa ja uimista, grillausta terassilla yhdessä perheen kanssa. Todellakin unohtui että vain 20 minuuttia matkaa autolla kotiin ja 10 minuuttia torille.
Täydellinen kesämaisema grillaukseen

Väinö leikkipuiston
Kapteenina
Mutta mikä lähilomassamme oli parasta? Väinön mielestä parasta oli leikkipuisto rannalla ja uinti, Veikon ja Helmin mielipuuha oli minigolf ja Toivon mielestä parasta oli minigolf ja sorsaperhe rannalla.
Toivo ja sorsaperhe
Itsestä parasta oli nähdä ilo ja riemu mikä koko lomaryhmällä oli pelatessa minigolfia sekä rantasaunan rauha (vaikkakin rauhasta perheemme kokoonpanolla ei yleisten normien mukaan pystykään puhumaan.) Puutteita lomallemme kuitenkin ilmaantui muutamia: Helmi ei halunnut minigolfkierroksen päätteeksi luopua mailastaan vaan olisi halunnut viedä sen mukanaan kotiin, mieheni olisi halunnut päästä ajamaan vesiskootteria Kallavedelle, Mummi kaipasi kanoottiretkelle, minä puolestani olisin halunnut viettää päivän SUP-laudan päällä joogaten auringon alla viettäen yön huvilassa ja Toivoa harmitti miksi sorsaperhe ei tullut rannalla hänen syliinsä.
Eli siinäpä syyt seuraavan lähiloman suunnitteluun.
Minigolffari ja metsämansikka kentällä

http://www.visitrauhalahti.fi/

http://www.seikkailukuopio.fi/

1 kommentti: