maanantai 27. heinäkuuta 2015

PuPe vs. Ylivieskan Kuula


 Ensi vuonna tulee 10 vuotta siitä, kun muutin Kuopioon. Kesäkuussa tuli seitsemän vuotta siitä, kun vanhan Puijonlaakson pesäpallostadionin tilalle rakennettiin uusi pesäpallostadion. Siitä asti on tullut useita kertoja todettua miehelle ja mies minulle, että ”Meidän pitäisi mennä kyllä katsomaan pesistä, kun on tuo uusi stadionkin.” Se päivä tuli 5.7.2015. Puijon Pesiksellä eli PuPe:lla oli vastassaan Ylivieskan Kuula.

Stadionin parkkipaikalla oli paljon autoja. Oli mukava huomata, että pesis vetää katsojia. Kun astuimme sisään stadionille, oli ilmassa kunnon urheilujuhlan tuntua. Kovalla pauhaava musiikki sai heti meidät hyvään tunnelmaan. Musiikki saatteli kentälle ensin Ylivieskan vieraspelaajat ja lopuksi runsaiden aplodien saattamana oman joukkueen pelaajat. Stadion näytti mielestäni todella hyvältä! Katetusta katsomosta paljon plussaa! Eikä maisemassakaan ollut mitään vikaa! Upea Puijon metsä, jonka takana komeilee maamerkkimme Puijon torni. Vieraspelaajat ja ulkopaikkakuntalaiset katsojat saavat katsella Kuopion maamerkkiä koko pelin ajan. 


Kouluaikojen muistot pesispeleistä luokkalaisten kanssa olivat hyvinkin vielä muistissa. Peliä pystyi kohtalaisen hyvin seuraamaan ja ymmärtämään kun säännötkin olivat vielä mielessä. Pesispeliä katsoessani huvituksekseni ymmärsin, että luokkamme opettaja oli pukeutunut koulun liikuntatunnilla pesistä pelatessamme asiaan kuuluvasti pesäpallotuomarin paitaan :)

Edessämme istui neljän hengen seurue, jotka olivat kovempia pesiskannattajia kuin me. Heidän riemunsa sai meidätkin hyvin kiinni tunnelmaan, kun kotijoukkue sai juoksun. Todella kylmä sää sai meidät kuitenkin levottomiksi katsomossa. Lisävaatteita piti hakea autosta ja paikkaa piti vaihtaa sitä mukaa mihin aurinko paistoi. Harmiksemme myös meillä oli vain vähän käteistä rahaa mukana ja herkullisen näköiset makkarat ja munkit jäivät meiltä väliin.


Pelistä jäi hyvä fiilis! Pelaajat olivat taitavia ja peli oli sopivan nopeatempoista. Pesistä voisi mennä katsomaan uudemmankin kerran, kunhan sää on vain lämpimämpi. Muutaman kerran on tullut mietittyä, että olisi mukava muistin virkistykseksi käydä pelaamassa pesistä. On vain melko hankalaa saada niin isoa porukkaa kasaan, että pelaaminen onnistuisi.


Lisää PuPesta ja tulevat ottelut: http://www.puijonpesis.fi/

Vinkki 1: Ota mukaan istuinpehmuste

Vinkki 2: Ota mukaan käteistä rahaa


Reetta

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti