torstai 7. toukokuuta 2015

SuperCorner - kuinka väsyttää äiti

Kuopioon avautui vappuaattona uusi sisäliikuntapuisto SuperCorner Pitkälahti. Tähän saakka Kuopiossa on ollut HopLop sadepäivien piristäjänä ja nyt SuperCorner tuo hiukan erilaisen vaihtoehdon HopLopin rinnalle.

Sen verran etukäteistietoa kuultiin paikalla käyneiden suusta, että SuperCorner on enemmän isompien lasten leikkipaikka. Kun torstai valkeni sateisena, oli hyvä hetki lähteä paikan päälle 2- ja 4-vuotiaiden lasten kanssa toteamaan miten on asianlaita. SuperCornerissa voi valita päivälipun tai 2 tunnin lipun. Valitsimme 2 tunnin lipun, jolloin riemu maksoi meidän kolmen hengen sakilta 4 euroa. Tyttö täytti vappupäivänä 4-vuotta, joten juuri olleiden synttäreiden kunniaksi hän pääsi vielä tutustumaan paikkaan ilmaiseksi.Äidin on helppo hymyillä kun lapset ovat kadonneet.

Pienempien lasten kanssa liikkeellä olevien kannattaa kulkea kaikki seikkailukaupungin kiipeilypaikat lasten perässä ainakin sen yhden kerran. Minä yritin pysyä lasten kannoilla ja kerätä samalla kasaan päivän omaa liikunta-annosta. Yhden paikan löysin seikkailukaupungista, jonka selvittämisessä en olisi luottanut vähän päälle 2-vuotiaan kuopuksen motorisiin taitoihin. Muuten lapset liikkuivat niin taitavasti paikasta toiseen, että itselle kävi työstä pysyä perässä. Mitä lapset tykkäsivät? He nauttivat! Pojalle lemppariksi muodostui polkuautorata kun tyttö ihastui freestylecorneriin ja erityisesti sen trampoliiniin. Vähiten kiinnosti boulderointiseinä, jonka esikoinen tuomitsi suoraan liian vaikeana. Kaikki touhupaikat saivat tasa-arvoisesti huomiota ja innostusta.Vanhemman näkökulmasta katsottuna SuperCorner on suunnattu isommille lapsille. Pienten lasten kanssa pärjää hienosti rauhallisena arkipäivänä, jolloin isommat lapset ovat koulussa ja meno on väljempää. Silloin pienemmät lapset pystyvät keskittymään paremmin liikkumiseen eikä satu vahinkoja isompien lasten mennessä ohi taitavampina. Tänään paikan päälle kertyi aamupäivän aikana mukavasti lapsia ja vanhempia, mutta silti tilaa riitti kaikille eikä lasten tarvinnut odottaa eri pisteillä pitkään omaa vuoroa. Kaksi tuntia riitti äidille meille oikein hienosti ja sen jälkeen olikin jo kova nälkä ja päiväunien tarve. Uskon, että parin vuoden kuluttua pari tuntia on vasta alkulämmittelyä.

Hinnan puolesta SuperCorner on edullisempi vaihtoehto tällä hetkellä meidän perheelle, mutta mielestäni HopLop vastaa paremmin pienempien lasten tarpeisiin. Luulen, että tulemme käyttämään molempia lapsille suunnattuja sisäliikuntapaikkoja tasapuolisesti tulevien vuosien aikana.

Millaisia kokemuksia sinulla on Kuopion SuperCornerista tai HopLopista?

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti