keskiviikko 8. helmikuuta 2017

Kuopion satamaan luistelemaan!

Onko sinulla luistimet? Hokkarit? Kaunot? Retkiluistimet? Jos vastasit edes yhden kerran kyllä niin nyt hopi hopi ylös, ulos ja Kuopion Matkustajasatamaan nauttimaan luistelusta luonnon jäille! Jos vastasit ei kaikkiin kysymyksiin niin ei hätää, voit vaikka vuokrata retkiluistimet sataman luistelukahvilasta.

Tähän saakka olen odottanut, että esikoisella alkaa olla sen verran taitoa pysyä luistimien päällä, ettei jokainen potku eteenpäin päätyisi kaatumiseen. Olemme käyneet ahkerasti viimeisten kolmen vuoden ajan harjoittelemassa luistelua läheisen ala-asteen luistelukentällä. Lauantaiaamuna 4.2 päätettiin ottaa äiti-tytär aikaa ja lähteä katsomaan mitä satamasta löytyy ja millaiseen vauhtiin päästään.

Vaihtaminen kengistä luistimiin sujui mukavasti sataman jäällä sitä tarkoitusta varten tuoduilla penkeillä. Hyvä että itse kerkesin vetää luistimia jalkaan kun piti jo lähteä menemään. Satamassa oli reilusti väkeä nauttimasta talvisesta -2 asteen pakkassäästä kevyessä lumisateessa. Sopu sijaa antaa ja leveällä luistelu-uralla oli menijöitä vauvanvaunu perhekunnista, potkukelkkoihin ja vauhdikkaisiin kuntourheilijoihin retkiluistimillaan.Tyttö olisi mieluillut 4 km:n luistelulenkille, mutta minä toppuuttelin ja ehdotin reittiä josta mennään yhden ja kahden kilometrin pituisille lenkeille. Pisin lenkki luistelijoille on tällä hetkellä 7,5 km pitkä. Lenkkien pituudet on selvästi ilmoitettu opasten, joten vahingossa ei voi päätyä liian pitkälle kierrokselle. Tavoitteena radan tekijöillä on 12,5 km:n lenkki ja toivottavasti pakkaskaudet auttavat tavoitteeseen pääsemisessä ennen Finland Ice Marathonia.

Satama on tuolla jossain kaukana, 2 km:n lenkki menossa.

Kaksi kilometriä meni hujauksessa ja kohta oltiin takaisin satamassa. Eihän hauskuutta voi lopettaa heti alkuunsa vaan lähdettiin uudelle kierrokselle...

Vasikkasaari ja laavu
Sataman edustalla olevan Vasikkasaaren tunnistaa sen tuulimyllystä. Tuulimyllyn edessä olevalla laavulla oli mukavasti väkeä paistamassa makkaraa. Minä olin varustautunut matkaan vain pillimehulla jos tytöltä loppuu puhti kesken luistelun. Ensi kerralla makkarat ja eväät mukaan?

3 kilometriä kohta takana ja jälleen kaarretaan sataman ohi uudelle kierrokselle..

Kolme kilometriä takana ja tyttö pyyhälsi sataman ohi tuumien, että: "Vielä yksi kierros!". Mikäpä ettei, meillä ei ollut minnekään kiire.

Tyttö itse totesi neljättä kilometriä luistellessa, että hän osaa nyt luistella paremmin kuin tullessamme jäälle. Totta tosiaan. Luistelukaukalossa luistellessa on meno aika hidasta kun laita tulee nopeasti vastaan ja koko ajan saa kaartaa johonkin suuntaan. Ensimmäisen kilometrin lyhyiden töpöttelyjen jälkeen alkoi tytöllä liu'ut mennä pidemmiksi ja vauhti kasvaa. Siitä se liikkumisen riemukin kasvaa kun huomaa edistyvänsä.

Pari talvea sitten ostin itselleni uudet kaunoluistimet niiden yläasteaikaisten tilalle joista kantapään alta nousi aina naula ylös kaihertamaan kantapäätä. Edistystä sekin. Katsellessani muita menijöitä jäällä retkiluistimilla juolahti mieleeni, että ensi kerralla voisi vuokrata ja kokeilla miltä meno tuntuu retkiluistimilla. Kaunoluistimillakin pääsi nauttimaan hyvästä vauhdista ja maisemista, joten retkiluistimien puutetta ei kannata murehtia jos suuntaa askeleensa kohti satamaa.

Lauantain kokemuksen perusteella tästä tulee meidän perheen vakituinen käyntikohde talvisin. Ensi kerralla tänä talvena otan kuopuksenkin mukaan. Tempperamenttisena tahtojana luistimet lentää todennäköisesti viiden minuutin harjoittelun jälkeen jorpakkoon, mutta ainahan voi ottaa mukaan pulkan vedettäväksi tai vuokrata potkukelkan.

Finland Ice Marathon järjestetään tänä vuonna 22.-25.2.2017. Itse kilpailun lisäksi oheistapahtumista kuutamoluistelu 24.2.2017 on sellainen mikä kannattaa laittaa kalenteriin itselleen ylös. Kuutamoluistelu luistellaan klo 18.00 eteenpäin 2 km:n radalla jätkänkynttilävalaistuksessa ja illan päättää ilotulitus klo 20.00. Sinne mukaan ehdottomasti!

http://www.finlandicemarathon.com/
http://www.kuopiotahko.fi/kuopio/aktiviteetit/luistelu/luisteluradat/
http://www.kuopiotahko.fi/kuopio/aktiviteetit/luistelu/


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti