tiistai 14. helmikuuta 2017

Tarina vapaaehtoisuudesta
Vapaaehtoisuuden myötä olen päässyt tutustumaan lukuisiin tarinoihin.
Tarinoihin, jotka olisivat jääneet minulta kuulematta.
Kuulematta, jos en olisi tavannut ja pysähtynyt.
Tarinoiden takana on kasvoja, ohitse kulkemisia, hidastuvia askelia – joista jotkut ovat pysähtyneet kohdalle. Onneksi ovat.

Olen vapaaehtoisuuteni myötä oppinut arvostamaan erilaisuutta. Sitä, että jokainen ihminen on yksilönsä ja arvokas sinänsä - vaikka kuinka hän saattaisi olla eri mieltä ja vaikka kuinka hänen arvonsa olisivat toisenlaiset kuin omani. Voin aina oppia ymmärrystä maailmasta ja ihmisistä.

Olen toiminut vapaaehtoisena monessa paikassa, käyttänyt siihen iltoja, viikonloppuja – joskus jopa matkustanut toiselle puolelle Suomea auttamaan ja rakentamaan paremmin voivaa Suomea.
”Hymy kerrallaan, tapahtuma kerrallaan, kohtaaminen kohtaamiselta”, olen ajatellut.

Mannerheimin Lastensuojeluliiton työ vapaaehtoisuuden parissa on alkanut tuntua kodilta. Se on luonut uskoa hyvään, uskoa siihen, että apua ja tukea löytyy kun sitä tarvitaan. Olen tapaamisteni myötä entistä vakuuttuneempi siitä, että jokainen meistä voi jossakin elämänsä vaiheessa olla tukea tarvitseva, yksinäinen tai kantaa huolta huomisesta. Tässä tilanteessa vapaaehtoisen rinnallakulkijan paikka on avoinna. Paikan täyttäminen luo uskoa ihmisyyteen ja hyvyyteen, luottamusta huomiseen.

Vapaaehtoistyön koordinoinnin myötä olen ymmärtänyt että perheet kaipaavat tukiverkostoja, lapset turvallisia aikuisia ja nuoret ihmisiä, joka ymmärtävät heitä.
Me jokainen tarvitsemme jotakin, jonkun.
Mutta se jotakin ei ole Kuu taivaalla, vaan lähimmäisyys.
Sen on sitä, että joku pysähtyy kohdalle, kysyy ”Mitä kuuluu?” ja ymmärtää sen, että ”Ihan hyvää.” voi pitää sisällään aika paljon. Se voi olla aloitussanat tarinalle, joka kaipaa juuri sillä hetkellä herkkäkorvaista kuulijaa.

Haluaisitko sinä olla tämän tarinan kuulija?
Haluaisitko antaa aikaasi vierellä ololle ja aidolle kohtaamiselle?
Tule perhekummiksi, kaveriksi lapselle/nuorelle
tai ystäväksi maahanmuuttajaäidille Mannerheimin Lastensuojeluliiton toimintaan!
http://www.mll.fi

Terveisin,
tukihenkilötoiminnan koordinaattori
Krista Sutinen/ Mannerheimin Lastensuojeluliitto,
Järvi-Suomen piiri
(krista.sutinen@mll.fi/ p. 050 327 1004)

Kuva: Kerttu Vänskä

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti