tiistai 28. helmikuuta 2017

Yksi halusta, toinen rakkaudesta.

Kuopion kaupunginteatteri: ensi-ilta 8.2.2017


Kävin tammikuun 16:s päivä katsomassa Kuopion kaupunginteatterin kevään ohjelmiston ja kiinnostuin esityksestä Yksi halusta, toinen rakkaudesta. Railakkaat, paljon puhuvat repliikit avasivat silmieni eteen esityksen runsauden sarven, joka tuntui siltä - on pakko nähdä. Siispä minulla oli lupa innostua ja ensi-ilta esityksen päätyttyä todeta Jorma Uotisen sanoin "ei huono."

Yksi halusta, toinen rakkaudesta sai ensi-iltansa Kuopion kaupunginteatterin Maria-näyttämöllä 8.2.2017.  Olin tikkana hyvällä paikalla ensi-illassa Maria-salissa, erityisen virittäytynyt katsomaan näytelmää täysin avoimin mielin, kuulevin korvin ja näkevin silmin. Erittäin mukavat ja joustavat vaatteet päällä, jotta sain pukeutumismukavuudessakin kaiken irti esityksestä.

Enkä kadu näkemääni! Kolmesta pariskunnasta kertova näytös oli kutkuttava, juonikas, loistava, elävä, ilmeikäs, avartava, älykäs, kuohuva, juoniva, käänteitä tekevä, notkea, letkeä ja ketterä. Se oli myös reipasta tunteiden tuuletusta, kera sattuvien sanontojen osuvien oikaisujen. Käsikirjoitus, näyttelijäsuoritukset ja ohjaus olivat todella erinomaiset, viehättävän mallikelpoiset. Kymmenen pistettä. Kiitos ja kumarrus. Ikäväkseni totean etten ihan kaikkia vuorosanoja kuullut ja se oli miinusta. Esitys oli kestoltaan 2 tuntia 15 minuuttia väliajan kanssa. Itse olisin voinut katsoa näytöstä pidempäänkin, kertaakaan näytöksen aikana minua ei pitkästyttänyt. Pari kertaa nostin jopa pyrstöäni penkistä nähdäkseni paremmin.

Näytelmä oli kuin suora lainaus tästä päivästä ja elävästä elämästä. Siihen pystyi samaistumaan. Sellaista elämä on ja elämää elävät ihmiset. Muun muassa kohtaamisia, ristiriitoja, työtä, syömistä, joskus maljojen kilistelyä, saunomista, salaamista, riitaa, pelejä, hallitsemista, vihaa, valtaa, valtapelejä, kiintymystä ja rakkautta. Kuvaan näytelmää vielä näin: - se oli kuin hyvä ruoka makuineen ja väreineen. Mene ja katso. Ihastu tai vihastu. Rakastu. Ennen kaikkea innostu.

Rooleissa:
Aaro - Karri Lämpsä
Hanna - Annukka Blomberg
Martti - Mikko Rantaniva
Katariina - Ritva Grönberg
Joonas - Pekka Kekäläinen
Ella - Sari Harju

Näytelmän muut tärkeät tekijät:
Käsikirjoitus Kari Heiskanen

Ohjaus         Jukka Keinonen
Lavastus      Maija Louhio
Puvustus      Anu Ihatsu
Äänisuunnittelu     Antti Puumalainen
Valosuunnittelu      Timo Suutarinen
Projisoinnit     Jarmo Jääskeläinen

"Yksi halusta, toinen rakkaudesta on ohjaajansa Jukka Keinosen mukaan oikukas ja yllättävä näytelmä, joka on kuin painekattila. Sen sisältö kuplii, kiehuu ja tulee lopulta iholle. Juoni pitää katsojan otteessaan tragikoomisilla käänteillä ja vakavilla teemoilla. Keinosen mukaan näytelmässä on kyse vallasta, vapaudesta ja muutoksen mahdollisuudesta." Juuri näin!

http://kuopionkaupunginteatteri.fi/

Teatterilippu, minulla vapaalippu.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti