lauantai 18. helmikuuta 2017

Pakkassirkus KA-MU


Pakkassirkus KA-MU on tarina ystävyydestä.Iästä, koosta, taustasta ja välimatkasta välittämättä. Tarina lennättää meidät Tokioon, jossa Kuopion omille tytöille riittää ihmeteltävää. Niin hyvässä kuin pahassa.

Liikkeen voimin käydään pilvenpiirtäjissä, jotka eivät lopu koskaan, syödään sushia ja ihastellaan viehkeitä geishoja. Myös kaiken suuren, ihmeellisen ja ihanan varjopuoli näyttäytyy.

Montaakaan sanaa ei esityksen aikana vaihdeta, mutta silti se tempaa jo heti alussa mukaansa. Hämmästyttää lihasvoimallaan, käärmemäisellä notkeudellaan, koordinaatiollaan ja niiden taidokkailla yhdistelmillä. Väliin mausteeksi vähän vauhtia telineiltä ja jännitystä ilma-akrobatiasta. Suurkaupungin vilinä ja levottomuus tavoitetaan onnistuneesti liikkeellä ja yksinkertaisin lavastein. Kuopion kaupunginteatterin Maria-näyttämö muuntautuu moneksi. Myös toimivaksi sirkusareenaksi.

Artistit ovat nuoria ja taitavia ja nii-in luontevia. Ekstroverttiä suomalaisuutta parhaimmillaan. Esiintyminen on heille nautinto ja se näkyy. Keskittymisestä ja hymystä, joka ei hyydy edes hengästyessä. Kaikki natsaa keskenään ja luottamus omiin sekä kaverin taitoihin on vahva. Ka ja Mu, kuin Yin ja Yang. Voimat, jotka täydentävät toisiaan. Muuten ei uskaltaisi kiivetä ihmispyramidin huipulle tai pudota katonrajasta vapaasti liinoissa.


Pakkassirkus on ollut Kuopion tammikuisten lasten pakkaspäivien ohjelmistossa jo useamman vuoden. Aiemmin ei ole meillä tullut esityksissä käydyksi. Itse asiassa en ole edes tiennyt, että Kuopiossa on oma sirkus saatikka sitä, että se on näin tasokas. Tunnustettava myös on, että omat tietoni sirkuksesta ovat auttamattomasti vanhentuneet. Tämän päivän sirkus on niin paljon enemmän kuin pelletemppuja ja jonglöörausta. Esityksessä ei juurikaan naureta, vaan enemmänkin pidätetään hengitystä jännityksestä. Niin huimia ovat ohjelmanumerot. Jälkikäteen ihan nolottaa omat vanhanaikaiset käsitykset.

Viikon päästä pakkassirkuksesta kävimme katsomassa Hartwall Areenalla eurooppalaista sirkusta Apassionatan muodossa. Ei ole kyllä ollenkaan liioiteltua sanoa, että Kuopion Sirkus ei taidoissaan tai esityksen kehystarinassa häviä sille yhtään. Vain hevoset puuttuvat.

Jos nyt olisin etsimässä omalle lapselleni monipuolista harrastusta, Kuopion Sirkuksen sirkuskoulu olisi varteenotettava vaihtoehto. Mikä mainio paikka omien vahvuuksien löytämiselle ja kehittämiselle. Olipa se sitten voima, notkeus, rohkeus, näppäryys tai joku muu taito. Kaikkien ei tarvitse osata kaikkea, vaan jokaisen vahvuusalueita sopivasti yhdistellen muodostuu toimiva kokonaisuus. Sirkus harrastuksena vakuuttaa ja pakkassirkuksen perusteella Kuopiossa on tarjolla myös varsin korkeatasoista sirkusopetusta.


Kiitos!


Helmi & Kirsi


Lisätietoja:

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti