tiistai 21. helmikuuta 2017

Oheisharjoittelukeskuksella pilateksen lumoissa

Pilatesohjaaja Kati Koponen ja tunnin aloitus,
matot lattialle ja renkaat harjoituksia varten.
Pilatestunti perjantai iltaisin klo 17-18 Oheisharjoittelukeskuksella, elämyskeskus Bellanrannassa. 
Hinta: 10 euroa/kerta tai 40 euroa/ kuukausikortti, jolla saa osallistua muillekin tunneille http://www.oheisharjoittelukeskus.fi/info

Pilates
*on ryhmäliikuntaa, jossa hengitystekniikan avulla tehdään liikkeitä, jotka vahvistavat erityisesti syviä kehon lihaksia sekä ryhtilihaksistoa.
*kehittää voimaa, liikkuvuutta ja kehonhallintaa.

Wikipedia kertoo näin:
"Pilates-menetelmä on saksalais-amerikkalaisen Joseph Pilateksen 1900-luvun alussa kehittämä kehonhallintatekniikka, joka vahvistaa keskivartalon syviä lihaksia, syventää hengitystä ja opettaa liikkumaan fysiologisesti oikein.
Menetelmä tuli tunnetuksi alun perin 1900-luvun alkupuolella Yhdysvalloissa. Erityisesti filmitähdet kiinnostuivat siitä kuultuaan että on lihaskuntoa kasvattava menetelmä joka tekee vartalosta sopusuhtaisen eikä kasvata lihaksia rumalla tavalla.
Pilatesmentelmä on yhdistelmä länsimaisen voimistelun ja esittävän tanssin (baletin, nykytanssin) tekniikoista. Liikkeet tehdään pääasiassa lattialla, jolloin ryhtiä kannattelevien lihasten löytäminen ja aktivoiminen on helpompaa, eikä harjoittelu rasita niveliä.
Pilates on harvinainen siitä, että se soveltuu yhtä hyvin huonokuntoisille ja liikuntaa vähän harrastaneille kuin aivan huippu-urheilijoille, ammattitanssijoille jne. Tanssijat ja urheilijat käyttävät pilatesharjoittelua myös loukkaantumisista toipuessaan."

Ohjaaja näyttää... 

...ja selostaa pilatesharjoitusta. 


Lopussa kiitos seisoo. Olimme kaikki tyytyväisiä tunnin kulkuun ja Katin ohjaukseen. 
Katin olemuksesta näkee Pilateksen suomat hyvät vaikutukset. 

Kävin tunnilla kaksi kertaa ja oma kokemukseni Pilateksesta oli virkistävä ja miellyttävä. 
Joskin se jäi kahden tunnin jälkeen vähän laihaksi, pintaraapaisuksi.
Kuitenkin tunsin itseni energiseksi tunnin jälkeen. Oman tuntini kulkua haittasi se, ettei minulla ollut kuin vasen käsi käytettävänä. Oikea käsi on vammautunut ja sen toimintakyvyttömyys sekä arkuus olivat haittana tähän liikuntamuotoon. Pilateksessa tarvitaan molemmat kädet, jotta tunnista saa kaiken hyödyn irti. Opin kuitenkin sen, että paras tapa vahvistaa syviä lihaksia ja parantaa ryhtiä on juuri Pilates. Säännöllisesti tunneilla käytyinä. Ottaen huomioon joogataustani niin tämä oli minulle mieluisaa - saman tapaista liikuntaa.

Suosittelen muillekin. Juuri tästä liikuntamuodosta ja sen hyvää tekevistä vaikutuksista on

LUPA INNOSTUA!

http://www.kuopiotahko.fi/2016/10/elamyskeskus-bellanranta-avautuu-kuopioon/Ei kommentteja:

Lähetä kommentti