tiistai 16. helmikuuta 2016

Todellinen Prinsessa...vai oliko sittenkään?


H.C. Andersenin sadussa kerrotaan prinssistä, joka halusi löytää itselleen puolison. Eräänä myrskyisenä yönä nuori nainen ilmestyy prinssin linnan ovelle pyytäen suojaa myrskyltä. Hän väittää olevansa prinsessa. Kuningatar, prinssin äiti, testaa puhuuko nainen totta piilottamalla herneen hänen vuoteeseensa, neljänkymmenen päällekkäin ladotun patjan alle, joiden välissä oli untuvahöyheniä. Aamulla nainen valittaa ettei nukkunut yhtään yön aikana, koska jokin kova pisteli hänen ihoaan ja lisäksi hän oli yltä päältä mustelmilla. Se todisti hänet todelliseksi prinsessaksi.

Mutta onko kyseessä sittenkään todellinen hienohelma, kun Mikko Roiha on siirtänyt nykyaikaan tämän klassikko sadun. Prinssi on mammanpoika, jo kuusikymppinen, joka vähät välittää morsiamista. Hän syö prinssinakkeja ja pelaa Mario Karttia. Hän viettää päivät "Ritu-kuningattaren" eli äitinsä kanssa. Kuningas on paennut Tahkovuorelle harrastamaan...äiti haluaa pojalleen täydellisen morsiamen. Näinköhän mekin haluamme, tuumailimme ystäväni kanssa, kun esitystä omien kolmen poikamme kanssa katsottiin...

"Kättä nyt lippaan, Ritu on irti"...esityksessä on paljon huumoria, joka on suunnattu aikuisille, mutta lapsiimme satu upposi täysin...mukanamme oli kolme poikaa 6v., 5v. ja 4v. Heidän mielestään parasta oli juoksuralli ja alun sotilaat. Esityksen kesto noin 40min oli juuri sopiva. 

Esityksen pohojalaisesta prinsessasta löytyy omaa tahtoa ja uljautta. Tuo mukavan tuulahduksen hieman "ronskimmasta" rinsessasta. Kuningatar on täydellinen (ainakin omasta mielestään) ja peräkamarin prinssi keräsi varmasti sympatiapisteitä myös lapsilta. Jokaisen roolisuoritus on hersyvän hauska. On mukava katsoa esitystä, joka tuo hymyn huulille ja saa nauramaan. Nauru pidentää ikää, joten muutama vuosi tuli lisää elinvuosia.

Tunteeko tämän sadun prinsessa herneen selkänsä alla ja saako näin kuningatar miniäkseen todellisen prinsessan? Se sinun täytyy mennä katsomaan.aurinkoa tähän viikkoon,
Riikka-lähettiläsMeillä on hieno teatteri! Tervetuloa!

KUOPION KAUPUNGINTEATTERI

Kuopion kaupunginteatterissa on vakituista henkilökuntaa 73 henkilöä jakautuen taiteelliseen, tekniseen ja hallinnolliseen henkilöstöön. Lisäksi teatteri työllistää vuosittain n. 50 määräaikaista työntekijää.

Teatteri esityksiä nähdään kahdella eri näyttämöllä: Minna-näyttämöllä on 464 paikkaa, maksimissaan 8 pyörätuolipaikkaa, Maria-näyttämöllä 212 paikkaa, joista maksimissaan 4 pyörätuolipaikkaa. MINNA-näyttämöltä löytyy induktiosilmukka, MARIA-näyttämölle löytyy lainattavia infrapuna-kuulolaitteita. Lisäksi pienimuotoisia esityksiä tuotetaan kiertueille.Ei kommentteja:

Lähetä kommentti