torstai 8. syyskuuta 2016

Lippumäessä loiskimassa

Tunnustan: tänä syksynä tämä äiti ei saanut aikaiseksi ilmoittaa lapsiaan yhteenkään kehittävään harrastepiiriin, vaikka tarjontaa totta vie löytyisi. Kesä meni niin joutuisaan hyvistä keleistä ja järvivedessä pulikoinnista nauttiessa, että ei tullut tartuttua asiaan ja ryhdyttyä pläräämään läpi lasten harrastustoiveita. Kun syksyn kylmä sitten puraisi ja herätteli, alkoi olla myöhäistä ja monien ryhmien kohdalla totesin tulleeni tallatuksi niiden tehokkaampien vanhempien osalta: ryhmä TÄYNNÄ.

Nytkö sitä sitten kökötetään illat kotona koko sakki...? No ei. Mielessä muhii useitakin uusia ideoita, joista yksi on jo käytössä ja jota nyt aion koko perheen moniäänisellä suulla suositella: viikottainen koko perheen uintikerho, (Kerho siksi, että tenavat tykkääväät niiiin kovin erilaisista kerhoista, ja jotta saavat kehuskella käyvänsä kerhossa niin tämäkin touhu piti lanseerata kerhoksi.)

Meillä on siis perjantai-iltaisin uintikerho Lippumäen uimahallissa. Lapset rakastivat kesällä järvessä puljaamista ja nyt tuntuu itsestäkin, että pieni pala kesää on siirtynyt syksyymme, kun saa seurata lasten riemua veden äärellä myös kylmien säiden saavuttua. Tässä kerhossa on luvattoman paljon hyviä puolia:

1. Se ei ole täynnä. Altaissa,suihkuissa ja pukuhuoneen puolella on aina meidän käydessä ollut hyvin tilaa.

2. Kerho on sovittu pidettäväksi perjantai-iltana, mutta uimahallin aukioloajat ovat verrattomat: kerho voi olla poikkeuksellisesti siirretty vaikkapa tiistaiaamuun kello 6 tai sunnuntai-iltaan kello 20.

3. Lapset oppivat vedessä tärkeitä uimataidon alkeita ja saavat samalla annoksen päivittäiseen liikuntapankkiin.

4. Kerhon idea on, että myös aikuiset käyvät vuorollaan uimassa/vesijuoksemassa oman tavoitematkansa. Siis pelkkä poreammeessa pötköttely ei ole luvallista. Jospa koko perheen yhteinen liikuntaharrastus, jossa lapset näkevät aikuisten liikkuvan, kasvattaa jälkipolveamme liikunnalliseen elämäntapaan.

5. Kerho ei ole ilmainen, mutta ei kaukana siitä. Uintiharrastukseen ei tarvita kummoisia välineitä ja uimahallimaksulla saa tietysti kaupan päälle saunaillan ja bonuksena umpiväsyneet lapsukaiset, jotka simahtavat sänkyihinsä hetkessä.

6. Viisaammat ovat kertoneet, että lapselle tekee hyvää nähdä erimallisia ihmisvartaloita, jotta osaa tässä nykypäivän mediatulvassa muodostaa realistisen kehonkuvan itselleen. Uimahallissa niitä näkee.

Itselläni uimahallikammo jatkui aina lukioikään saakka, jolloin kävin aikuisten uimakoulun (tsekkaa Kuopion Uimaseuran sivut täältä.) Omien lasteni toivon oppivan nauttimaan vedestä jo aiemmin. Siksi suuntaamme tänäkin perjantaina uimahalliin.

http://kuopionuimaseura.sporttisaitti.com/

https://www.kuopio.fi/web/liikunta-ja-ulkoilu/uimahallit
Lippumäen uimahalli
Petosentie 8
70820 KUOPIO

AVOINNA:
MA, KE. PE KLO 8 - 21
TI, TO          KLO 6 - 21
LA, SU        KLO 8 - 21


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti