perjantai 29. heinäkuuta 2016

Tervetuloa kirjastoon, ekaluokkalainen!Koulut alkavat kohta ja ekaluokkalaiset alkavat pikkuhiljaa opetella lukemista. Kirjasto lähettää jokaiselle koulua aloittavalle kirjeen, jossa kerrotaan, miten kirjastokortti hankitaan ja mitä kaikkea kirjastossa voi tehdä. Kirjastokortin saa kuusivuotiaana ja samalla kortilla voi lainata pääkirjastossa, lähikirjastoissa ja kirjastoautoissa.

Kirjastosta löytyy mukavia kirjoja myös lukemaan opetteleville. Helppolukuiset kirjat ovat omassa hyllyssään – kirjoja on joka lähtöön, joten jokainen varmaan löytää mukavaa luettavaa. Ja jos tuntuu, ettei sopivaa kirjaa löydy, kirjaston väeltä voi aina pyytää suosituksia! Jos haluttu kirja ei ole hyllyssä paikalla, se kannattaa varata, lastenkirjoista ei  mene varausmaksua.


Lukemista voi opetella myös lukukoira Sylvin kanssa. Lukukoira on töissä kaksi kertaa kuussa torstaisin sekä kerran kuussa lauantaisin, ajan voi varata lastenosastolta (044-718 2321). Sylvi seikkailee myös videoissa, jotka löytyvät Kirjastokaistalta. Uusimmassa videossa lukukoira haluaa kouluun, onneksi Snellmanin koulu on ihan pääkirjaston naapurissa!

           
Lukukoira Sylvi koulussa from Kirjastokaista on Vimeo.

Kirjastoon voi tulla myös lukemaan lehtiä, piirtämään, pelaamaan kavereiden kanssa, tekemään läksyjä  tai  ihan vain oleilemaan.
Mukavaa koulun alkua kaikille, nähdään kirjastossa!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti