maanantai 4. heinäkuuta 2016

Kuopio Wine Festival 2016

Kuopio Wine Festival käynnistyi perjantaina 1.7. ja sinne oli tietysti päästävä. Jokakesäinen jo perinteeksi muodostunut tapa käydä viinijuhlilla sai jatkoa tänä kesänä Virve Rostin ja Yön siivittämänä. Ystävät Joen kaupungista tulivat mukaan nauttimaan hyvästä ruuasta, viinistä, musiikista ja tunnelmasta. Tunnelma juhlilla olikin avajaisiltana aurinkoisen iloinen ja hyväntuulinen. Jokaisella hymy huulilla höystettynä ympäröivällä kevyellä puheen sorinalla.


Juhlaryhmämme valmiina siirtymään juhla-alueelle
 Matkalla kävellessä kohti satamaa alkoi jo musiikki kuulumaan, eli Virve Rosti oli juuri aloittanut oman osuutensa.  Paljon vanhoja tuttuja hittejä pursuava esitys villitsi juhlakansan tanssahtelemaan. Tunnelma oli hyvä kuin kesäinen auringonpaiste, joka helli juhlakansaa.
Järjestelyt olivat hyvät ja ruuhkilta vältyttiin. Alueelle olisi toki mahtunut enemmänkin juhlakansaa, joten aivan täynnä ei satama tällä kertaa ollut.

Virve Rosti, Freeman & Menneisyyden Vangit aloittivat hittejä pursuavan esityksensä


Virven esityksen jälkeen pientä iltapalaa oli saatava ja sitä tarjosi meille ruokakatu, missä monenlaiset herkut odottivat syöjäänsä. Huomasin, että ruokakadun tarjoamat ruoka-annokset olivat tarkkaan mietitty ja testattu. Ruoka oli rakkaudella laitettua ja raaka-aineisiin oli panostettu. Kun menette viinijuhlille, niin menkää sinne nälkäisinä, sillä näitä maistuvia herkkuja kannattaa todellakin maistella: http://kuopiowinefestival.fi/wp-content/uploads/2014/12/streetfood_ruokalista_2016.pdf.
Herkkuja löytyy jokaiselle sopivaa

Maistoimme toinen toistaan herkullisempia annoksia. Yksi parhaista oli  seitsemän tuntia haudutettu lihapata, jota kokki kehui vuolaasti ja ei suotta! Sen kun huuhtoi lasillisella punaviiniä, niin parempaa ruokaa saa hakea: makuelämys hipoi täydellisyyttä! Ruoka teki kauppansa muullekin juhlakansalle, kuten myös viini, jota oli tarjolla kattava valikoima. Kun viinijuhlille mennään, niin kyllähän siihen viini kuuluu olennaisena osana. Hyvin teki viini kauppansa kuten myös muut virvokkeet ja kaikilla oli hyvä mieli ja hymy huulilla.

Viinikylän "maskotti"
 Jokainen joka halusi sai kuvauttaa itsensä viinikylän "maskotiksi". Niinpä myös allekirjoittanut uhrautui kuvattavaksi. Kun kerran viinijuhlissa ollaan, niin viinilasikin piti kuvaan saada. Mistäs sellaisen saisi ? Noh, eräs avulias juhlija auttoi ja antoi oman lasinsa mukaan kuvaan. Lopulta sain kuin sainkin oman lasin viiniä juotavaksi saakka.

Viinijuhlien perinne on tullut jo aikuiseen 20 vuoden ikään. Kaiken kaikkiaan viinijuhlat ovat hyvin järjestetty ja siellä viihtyy varmasti jokainen. Tarjonta musiikin, ruuan ja juoman suhteen ovat loistavat. Kuten mainitsin, niin jokaisen makuun löytyy niin juotavaa kuin syötävää.

Nyt kun olemme avauksessa käyneet, niin pakkohan se on lopetuskin käydä nauttimassa, joten ensi lauantaina Popedaa katsomaan. Suomirokin uranuurtajat Yö ja Popeda on sitten tältä kesältä nähty ja koettu. On varmaa, että tuota lihapataa kuten muitakin pikku herkkuja ensi lauantaina tullaan uudestaan maistamaan. Erästä juhlijaa jututin ja hän aikoi käydä joka päivä esiintyjiä katsomassa. Miksipäs ei, sillä loistava kattaus artisteja on viinijuhlilla joka ilta http://kuopiowinefestival.fi/ohjelma/.


 Nyt kun viinijuhlat ovat Kuopiossa koko viikon, niin käyttäkää hyvät ihmiset tätä mahdollisuutta!

Illan päätti Yö
http://kuopiowinefestival.fi

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti