torstai 28. heinäkuuta 2016

Avovesijuoksua Kirveslahdessa 24.7.2016

Hyvinvointia avovesijuoksusta, siis on lupa innostua!

Sunnuntai iltana sää suosi avovesijuoksijoita vaikka päivä oli ollut harmaiden pilvien peittämä. Aurinko pilkisteli mukavasti poutapilvien lomasta, oli tyyntä ja ilmassa lämpöä hieman yli +20 astetta. Tunnelma oli muutenkin mukava ja tarttuva. Kaikki vesijuoksijat olivat hyvällä tuulella ja innoissaan. Mikä siinä sitten, kun kaikki on kohdallaan, matkaan vaan ja menoksi. Viisi reipasta naista starttasi matkaan kellon näyttäessä19.03 Kirveslahden rannasta Kielosaaren ympäri. Matka taittui reilussa tunnissa. Kellon viisarit näyttivät aikaa 20.18 kun avovesijuoksijat palasivat takaisin rantaan. Yhtä hyväntuulisina ja hyvävoimisina kuin lähtiessään. Liikunnalla on ihmeitä tekevä vaikutus ihmiseen - ja mitä tekevätkään endorfiinit elimistössämme? Liikunnasta on lupa innostua.
Avovesijuoksijat Kirveslahdella lähtötunnelmissa.

Miltä tämä kaikki minun silmissäni näyttäytyi kun herkuttelin tapahtumalla veneestä käsin. Täysin rinnoin ja into pinkeenä.

Järvi vesi tuntui käteeni viileälle, joten tarvittiin muitakin varusteita kuin uimapuku ja vesijuoksuvyö. Kokemuksesta tiedän, että kun oleilee pitkään vedessä niin tulee kylmä vaikka siellä liikkuisikin. Joten jaloissa naisilla oli tossut ja uimapuvun päällä märkäpuku. Eräs naisista läksi urheasti matkaan uimapuvussa ja ainoana turvanaan hänellä oli vesijuoksuvyö. Pidin peukaloita pystyssä hänen puolestaan, jottei vilu yllätä.
Matkaan vain ja menoksi kohti Kielosaarta.


En ole perehtynyt avovesijuoksuun millään tavoin. Olen, ja olin täysin noviisi, siis kaikki oli minulle uutta. Toki olin kuullut siitä ja kaksi vuotta sitten satuin Kirveslahden rannalle kun samanlainen tapahtuma oli tarjolla. Avoimin mielin menin katsomaan tapahtumaa ja kyllä se vaikutti hyvältä. Aktiiviset ja liikunnalliset naiset porhalsivat eteenpäin vedessä kuin hidastetussa filmissä. Se näytti hauskalta, ja kun vielä iloinen rupattelu kantautui korviini niin tiesin, että he jaksavat juosta avovedessä suunnittelemansa lenkin.
Ihailin naisten aktiivisuutta tässä liikuntalajissa. Täytyy myöntää, he eivät olleet noviiseja he olivat mestareita.

Liikunnalla on niin monet myönteiset kiistattomat vaikutukset ihmisen terveyteen ja hyvinvointiin.

Avovesijuoksua parhaimmillaan.

Säännöllinen liikunta edistää terveyttä esimerkiksi ehkäisemällä valtimosairauksien riskitekijöiden kehittymistä. Se myös vahvistaa tuki-ja liikuntaelimistöä. Liikunnan tiedetään vähentävän sekä lievittävän masennus- ja ahdistusoireita. Myös monipuolisen liikunnan myötä motoriset taidot ja fyysinen toimintakyky kehittyy ja pysyy yllä, ja, painokin pysyy kohdillaan. Viileä vesi tekee myös hyvää kivuille ja säryille. Ei muuta kuin enemmän liikuntaa ja vähemmän istumista. Suosittelen nyt lämpimästi avovesijuoksua se näytti niin hyvältä, että siitä on lupa innostua.

Matka on juostu, lähestytään jo Kirveslahden rantaa.

Kuopion seudun avovesijuoksijat Facebookissa:
https://www.facebook.com/groups/796284927072597/?fref=ts

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti