tiistai 25. heinäkuuta 2017

Tennistä kesäisessä Kuopiossa

Nyt kun kesä on parhaimmillaan, niin tenniksen "lampsuttelu" on kuntoa kohottavaa ja  rentouttavaa. Kuopiossa on loistavat mahdollisuudet pelata tennistä aivan ilmaiseksi. Näin kesän aikana on Kuopion alueella seitsemän paikkaa, missä on useampi kenttä meidän kaikkien käytössä. Kentät löytyvät linkinstä: https://www.kuopio.fi/tenniskentat

Ohessa kuva Litmasen kentiltä Petoselta, missä on kolme kenttää pelattavana
  Tämä on hieno kädenojennus Kuopion kaupungilta, joka antaa meille asukkaille mahdollisuuden pelata tennistä. Koska pelaaminen on maksutonta, niin kynnys pelaamiselle on matala. Tarvitaan vain maila, pallo ja pelitoveri. Vaatetuksena käy lähes mikä tahansa, kunhan on pitävät ja tukevat kengät. Itse olen pelannut tennistä lapsesta saakka ja sen myötä kannustanut muunkin perheen tenniksen pariin. Perheessämme on jokaisella oma maila, joten kiistaa pelivälineestä ei pääse syntymään.
Itse innostuneena

Kuten kuvasta näkyy, niin tennistä pelatessa hymy kasvoille leviää. Kun käy pelaamassa, niin kannattaa ottaa pelaaminen kokemuksena ja rentouttavana ajanvietteenä. Yleensä vain pomputtelemme palloa, ei sen enempää pisteitä laskien tai tarkkoja sääntöjä noudattaen. Tärkeintä on prosessi, ei niinkään lopputulos: vaimoani lainaten. Pelaaminen on rentouttavaa ja kuntoa kohottavaa. Vaikka kuinka hiljalleen vain pomputtelee, niin kyllä siinä sen verran innostuu, että hiki tulee. Vettä kannattaa varata mukaan vaikka aurinko ei paistaisikaan, sillä jano pelatessa tulee. Jokainen pelaa omien taitojensa ja innostuksensa mukaan. Pelaajia kentillä on laidasta laitaan. Sellaisia sunnuntai pomputtelijoista aktiiviharrastajiin. Aina kun olen käynyt pelaamassa, niin kaikki pelaajat ovat olleet iloisia ja innostavia. Ehkä suurin pelaajaryhmä ovat perheet lapset  vanhempineen, jotka käyvät pelaamassa, kuten allekirjoittanutkin. Kun nyt on kesäaika ja tämä lysti on ilmaista, niin kehoitankin kaikkien, joita vähänkin kiinnostaa käydä kokeilemassa.

 Pelivuoron varaus on helppoa. Jokaisella kentällä on kahden viikon kalenteri, johon voit merkitä ajankohdan milloin haluat tulla pelaamaan. Peliaika kannattaa varata pari päivää ennen pelaamista, sillä varsinkin hyvällä säällä kalenteri on monesti aika täysi. Tosin jos yhdellä kentällä on täyttä, niin toisella voi olla tilaa. Varauksessa ei sinänsä ole sääntöjä, mutta kannattaa noudattaa hyvää muita huomioivaa varaustapaa. Jos on sesonki ja varauksia paljon, niin on hyvä tapa varata max. 2h kerrallaan. Jos on hiljaisempaa, niin silloin tietysti voi varata hieman pidemmänkin ajan. Vinkkinä voisin sanoa, että ota varmuuden vuoksi varausta tehdessäsi oma kynä mukaan, sillä joskus kynä on kadoksissa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti