keskiviikko 26. heinäkuuta 2017

Kuopio RockCock 2017 sääilmiöt
Sääilmiöt vuoden 2017 Kuopio RockCockille ovat vahvistuneet.
Luottamuksella sään puolesta festivaalikansalle voin ilolla julistaa ettei Suomen 2017 virallinen kesäartisti Parkkosen Pete esiinny tänä vuonna RockCockissa. Nyt riittää Parkkosen Peten  kohta satamiset. Vesiämpärit on jo täynnä tältä kesältä, joten Pete - nyt riittää.

Voin ilon kautta myös  julistaa festivaalia ympäröivien sääilmiöiden olevan synttärisankarimme, Kuopion RockCockin kaltainen. Nuorikkomme elämän täyteisen teinikesän kunniaksi kutsutut sääilmiöt ovat verrattavissa 15-kesäiseen teinipojan mieleen: villi, vapaa ja voimakkaasti vaihteleva tunteesta toiseen.

Perjantaina iltapäivällä Väinölänniemen Rantalavan taivaan taistelee auki hevimpää metallia edustava Battle Beast. Kello 20.00 Puistolavalla puhisee 1980- luvun historialliset tuulet Rion autiotalon suunnalta Dingon alkuperäisessä koostumuksessa. Perjantaina festivaaialueella on asetettu voimakas Klamydia-vaara, joten jos ko.lta haluaa täydellisesti suojautua on vältettävä illan aikana oleskelua Rantalavan tuntumassa. Kello 21.00 Stadionlavan valtaa sata salamaa täydellisellä Rovaniemen Tuiskulla. Tuiskun jälkeen on pouta sää ja voimme kerätä pohjalaisen pitkiltä pelloilta Tähkän satoa syvälle sieluumme. Pohjalaisen Tähkän peltotuulien jälkeen taivas raukeaa ison Ameriikan malliin ja perinteisen metallin makuisesti Megadethin tahtiin.  Ilmiö Megadeth sammuttaakin perjantaina Väinölännimen taivaalta valot mennessään, joten festivaalikansan on aika siirtyä sisätiloihin Kuopion keskustaan tai satamaan.

Lauantaina eli toisena rokkipäivänä kyllä Kuopiossa tarkenee kun urheiluhullurokkikansa raikaa poikamaisesti auringon alla iloitellen pienissä JVG:n häissä. Lauantaille on myönnetty pikkupunkkivaara Stadionlavalle levitettävän Apulannan vuoksi. Vahva avaruussää ja magneettikenttien aktiivisuus on äärimmillään lauantaina Rantalavalla klo 1645, joka tunnetaan parhaiten Monroe- ilmiönä. Ilmiön tuottamalta energialta ei voi Väinöläniemellä suojautua, ei sitten millään muotoa. Illan kasteen koko Kuopion ylle luo Juha Tapion sydämet ja kyynelkanavat avaavat sanoitukset. Kasteen vuoksi kosteus nousee alueella korkeimmillaan hipoen 89 prosenttia, joka aiheuttaa läheisyysherkkyyttä. Juhlayö onkin hyvä päättää Kuopiossa eksyneeseen  Haloo Helsinkiä!- kyselevään sääilmiöön, joka leiskauttaa revontulet Väinölänniemen yöllisen taivaan ylle.

Yllä mainittujen vaihtelevien sääilmiöiden lisäksi viikonlopun aikana koetaan myös muita äärimmäisen kauniita ja voimakkaita sääilmiöitä, joista on lupa nauttia ja lupa rokata täysin rokkiheltoin.Paikallisesti merkittäviä ilmiöitä on syytä huomioida erityisin huomionosoituksin, joista tässä ennusteessa mainittakoon Turmion Kätilön, Kaikkeus sekä nuorempaa ja valovoimaisempaa rumputykitysilmiötä edustavaa Peräkorpea.

Vanha perinteinen suomalainen sananlasku "Sää on kuin morsian" pyyhitään näiden festivaalien myötä sääkartaltamme ja jätetään se historian kirjoihin ilman tulevaisuus mainintaa. Tämän rokin myötä uusi perinteinen suomalainen sananlasku sanoo: Sää on kuin RokkiKukko teininä: villi, vapaa ja voimakkaasti vaihteleva tunteesta ja ilmiöstä toiseen.

Valoa, voimaa ja virtaa koko Kuopio RockCockin festivaalikansalle ja lämpimät onnittelut Kuopion rokeimmalle nuorikolle 15-vuotiaalle RokkiKukolle!

Sääilmiöiden ennustaja ja tunnustaja,
Kirsi Koponen
#rokkikuuluukaikille

http://www.kuopiorock.fi/etusivu/

Kuopio RockCockin kokemuksia lisää:
Rokki kuuluu kaikille
RokkiKanan ja RokkiKukon kohtaaminen kesän 2016 RockCokissa
Kuopio ja KotiÄiti rokkaa - Kuopio RockCock 2015
Kuopio RockCock 2015 ensikertalaisen silmin ja korvin

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti