perjantai 7. heinäkuuta 2017

VB-valokuvakeskus maanantai 26.6.2017.

www.vb-valokuvakeskus.fi

Ikimuistoiset ja vaikuttavat kesänäyttelyn valokuvat.

Yksi harrastuksistani on valokuvaus. Minusta on erityisen mukavaa katsella myös muiden ottamia valokuvia. Tänään päätin lähteä katsomaan VB-valokuvakeskukselle kansainvälistä kesänäyttelyä, joka oli ensimmäistä kertaa Suomessa VB-valokuvakeskuksessa Kuopiossa.  Tuumasta toimeen ja niinpä perille päästyäni silmittelin siellä 50 upeaa valokuvaa, piipahdin Viktorin Ateljeessa ja viivähdin tuokion ihastuttavassa puutarhassa.
Aurinko paistaa pilven takaa, lähdin kävelemään Neulamäestä VB-valokuvakeskukselle.
Matkan varren houkutuksia - kameralle.
Erittäin mielenkiintoista.
VB-valokuvakeskuksen kansainvälinen kesänäyttely 50 Greatest Photographs of National Geographic vie suurenmoiselle ja värikylläiselle maailmanympärysmatkalle halki maiden, mantereiden ja merien. Näyttely oli vaikuttava ja jätti jälkeensä mukavan muiston. 

National Geograpihic Society on yksi maailman suurimmista yleishyödyllisistä tieteen ja kasvatuksen järjestöistä. Se on myös merkittävin kiertävien näyttelyiden järjestäjistä maailmanlaajuisesti.
Kesänäyttely on ajalla 2.6.-27.8.2017 ja avoinna: ma-su klo 12-18.

VB-valokuvakeskuksen valokuvat herättivät minussa suuria tunteita, niin iloa kuin surua. Valokuvat olivat taitavasti ja onnistuneesti kuvattuja, sekä jokaisella valokuvalla oli oma tarinansa, jonka kuvaaja oli kertonut. Erityisesti mieleeni jäivät muotokuva afgaanitytöstä pakolaisleiriltä Pakistanista,  kookas puu jonka rungolla oleili ihmisiä, luolasukeltajat,  sekä valokuva Titanic-laivan keulasta Pohjois-Atlantin syvyyksistä. Vaikuttavin valokuva oli tutkijasta ja simpanssista, se oli kaunis, herkkä ikoninen valokuva. Sen oli ikuistanut Nick Nicholsin.

Puutarhasta napattua. Värien loisto on mitä kaunein.
VB-valokuvakeskus ulkopuolelta. Kesäinen pihapiiri.
VB:n ateljeen oven vieressä kukki vaaleanpunainen ruusu.

Viktor Barsokevitsch ateljee.
Kellarinäyttely avautui kertomuksella Barsokevitscin perheestä sekä talosta ja esillä olivat myös hänen tunnetuimmat Ateljeessa otetut valokuvat. Näyttely on esillä ajalla 16.6.-29.10.2017.
Kannattaa totella.
Lupa innostua.
Huomasin VB-valokuvakeskuksessa myös pienen puodin, jossa oli myytävänä mm. lahjatavaroita, kirjoja ja postikortteja.

VB-valokuvakeskus / VB Photographic centre
Kununkaankatu 14-15 ,70100 Kuopio
Puh. 044 744 64 24

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti