lauantai 20. toukokuuta 2017

Pilpan maja - Villiinny keväästä 20.5

Lauantaina 20.5 vietettiin toista Suomen luonnon päivää teemalla Villiinny keväästä. Tänä vuonna juhlitaan Suomen luontoa neljä kertaa. Ensimmäisellä kerralla 4.2 sukellettiin talveen ja tulossa on vielä 17.6 rakastuminen kesäyöhön ja neljännellä ja viimeisellä kerralla 26.8 juhlitaan luontoa.

Onko se peippo vai räksä?

Kuopiossa villiinnyttiin keväästä Puijon Ladun tukikohta Pilpassa koko perheen tapahtumassa. Minä starttasin lasten kanssa villiintymään opastetun luontoretken merkeissä klo 14 Pilpantien päästä ryhmäpuutarhan pysäköintipaikalta. Autolla paikalle pääsee Leväsen tieltä Puuilon parkkipaikan luoteisreunalta alikulkutunnelin kautta. Pilppaan suunnatessa kannattaa ajaa niin pitkälle kunnes tulee puomi vastaan ja useamman auton parkkipaikka. Silloin olet saapunut perille. Pitkän hiekkatien varrelta löytyy useampikin parkkipaikka josta pääsee tutustumaan mm. Vuorilammen ja Tervaruukin maastoon. Kävellen ja pyörällä pääsee Pilppaan myös Kolmisopentieltä kevyenliikenteenväylää myöten.

Luontoretken alkaessa lapset saivat lainaan pienet kiikarit millä tutkia luontoa samalla kun käveltiin polkua pitkin Pilppaa kohden. Välillä pysähdyttiin kuuntelemaan lintujen laulua ja oppaamme kertoivat mikä lintu oli milloinkin äänessä. Samoin luototietoutta tuli kerrytettyä kävelyn lomassa.

Ei se ollutkaan koirankakkaa vaan harvinainen hytymaljakas.
Sienitutkijat ovat tänä keväänä julkaisseet etsintäkuulutuksen näiden sienien kasvupaikkojen löytämiseksi. 

Pilppaan päästyämme tutustuttiin alueeseen ja nuotiolla oli tarjolla juomista, pientä purtavaa ja tietysti makkaran paistoa omaan tahtiin. Itse en ollut aikaisemmin Puijon ladun omistamalla Pilpan majalla käynyt, vaikka paljon Tervaruukin ja Vuorilammen maastoissa lenkkeilin koiran kanssa kun asuttiin 10 vuotta sitten Neulamäessä. Viihtyisä pihapiiri ja kauniit maisemat Pilpanlahdelle. 

Fatbike ja frisbeegolf testauksessa
Lapsille riitti touhua ja ihmeteltävää. Itseäni olisi kiinnostanut tutustuminen myös opastettuna keväisiin villiyrtteihin, mutta lasten mielestä niissä ei ollut mitään villiä. Ehkä sitten ensi kerralla paremmalla onnella (ja kun olen yksin liikenteessä). 

Uskaltaako uimaan?
Pilpan majalla kävi koko ajan mukava kuhina, sillä keväästä oli tullut nauttimaan moni muukin lapsiperhe, pariskunnat ja ystävät. Kävijät olivat tuoneet mukanaan Pilppaan iloisen mielen ja tunnelma oli välitön. Lapset löysivät hyvin nopeasti kaverin mukaan touhuihin.


Jeeeeeeeee.... Saunaan! Uimaan!

Koska tapahtuma ilmoituksessa oli myös maininta, että rantasauna lämpiää klo 15 alkaean niin katsoin jo kotoa lähtiessä parhaimmaksi pakata reppuun myös pyyhkeet ja uimapuvut. Mitäpä muuta lapsilla olisi retkellä päällimmäisenä mielessä kun annetaan mahdollisuus saunaan ja uimiseen järvessä. Brrrr......


On se aika kylmää...
Minä ja tytär saatiin pitkän tsemppauksen päälle heitettyä talviturkki pois ja poika uskalsi napaa myöten veteen. Aika hyvä suoritus, eikö!?! 

Kiinnostaako tutustuminen luontoon Kuopiossa? Klikkaa seuraava linkki auki niin sieltä löydät esitteen Kesän luontoretkistä Kuopiossa: Retkeile Kuopion luontoon Sieltä löytyy mm. 17.6 Rakastu kesäyöhön -tapahtuma Pilpassa sekä keppihevosretki Puijonsarveen 31.5. Kannattaa tutustua!

Täältä löydät lisätietoa: 
Luonnon päivät: https://www.luonnonpaivat.fi/
Lisätietoa Puijon ladusta ja Pilpan majasta: http://www.puijonlatu.fi/

Facebook:
Puijon latu: https://www.facebook.com/puijonlatu/
Kuopio - Lupa innostua: https://www.facebook.com/lupainnostua/
Ei kommentteja:

Lähetä kommentti