keskiviikko 12. elokuuta 2015

Lämmöstä ja auringosta nautitaan Väinölänniemessä ja Pitkäsiimassa!

Tänä kesänä emme valitettavasti ole saaneet juuri nauttia hellepäivistä, mutta toisaalta meidän perheen kesäsuunnitelmiin ei niiden puuttuminen ole juurikaan vaikuttanut. Kesästä ja lomasta täytyy yrittää nauttia vaikka aurinko ei paistaisikaan sillä ilmojahan me emme saa valita. Lämmön puuttuminen on tosin vähentänyt rantapäiviä. Olemme suunnanneet rannalle heti kun aurinko on vähänkin lämmittänyt, kun ei tiedä jos seuraavana päivänä taas sataa. Varsinkin perheemme 5-vuotias uimamaisterimme nauttii uimisesta ja kylmä vesi ei ole ollut esteenä pulikoinnille...hän on uinut sydämensä kyllyydestä huulet sinisenä. 


VÄINÖLÄNNIEMI, vain kiven heiton päässä ydin keskustasta...

hellepäivinä rannalla viihtyy useampikin auringonpalvoja

kahvilan terassilta voi seurata rantaelämää...

uskaltaisitko sinä hypätä?

hiekkakylpyjä

Väinölänniemi "Vänäri" on loistava ranta kaikinpuolin. Sinne on helppo mennä ja rantaa riittää kaikille. Omat pyyhkeet saa levittää hiekalle rannan tuntumaan tai kauemmas nurmikolle. Hiekka on puhdasta ja roskia ei juurikaan ole. Vain muutama yksittäinen tuulen mukana lentänyt. Näin lapsiperheen silmin katsottuna on tärkeää että olo tuntuu turvalliselta ja paikat ovat puhtaat. Lapset saavat juosta vapaana ja hiekassa ei ole lasinsiruja tai muuta vastaavaa johon kuka tahansa voisi satuttaa varpaansa. Rantavahti kiertelee rannalla, joka omalta osaltaan luo turvallista ilmapiiriä. Välillä ihmisiä on niin paljon että ei koskaan tiedä jos joku lapsi tai aikuinen joutuu yllättäen pulaan. Silloin on hyvä että useampi silmäpari seuraa vedessä olevia uimareita.

herkkusuille maistuu jätski! kahvilassa on hyvä valikoima ja loistava palvelu!
rantapäivää on mukava viettää kavereiden kanssa!


Rannalta löytyy loistavat wc-tilat pukutiloineen (erittäin siistit) ja kiva kahvila isoine aurinkoterasseineen. Kahvilan valikoima on loistava. Löytyy suolaista ja makeaa jokaiselle varmasti jotain mieleistä välipalaa. Useampana rantapäivänä olemme ostaneet kahvilasta jätskiä ja kahvia. Palvelu on ollut ystävällistä ja rentoa. Taustalla soi letkeää kesämusiikkia, joka luo tunnelmaa...ja kiva lisä on rantalelujen vuokraus. Lapset olivat näistä aivan innoissaan. Lisäksi löytyy hyppytorni josta uimamaisterimme jo haluaisi kovasti hypätä. 5m, 7,5m ja 10m on kaikki vielä liian korkeita hypättäväksi. Ei auta kuin odottaa että ikä karttuu ja uimataidot paranevat.

PITKÄSIIMA (Kirveslahti)


Pitkäsiima sijaitsee asuinalue Petosen kupeessa. Ranta alue on iso ja nurmikkoalueelta löytyy muutamia kiikkuja lapsille ja penkkejä jalkojen lepuuttajille. Rannan tuntumassa on iso parkkipaikka jonne autot saa hyvin mahtumaan ja pyörillekin löytyy paikka rannan tuntumasta. Pitkäsiimaan meillä on ollut tapana pyöräillä, koska Saaristokaupungin kodistamme ei matkaa tule kuin pari-kolme kilometriä. 


kivillä on hauska taiteilla...
pikkumiehen hiekkalinna!

Ranta on kaikinpuolin siisti vaikka uimakopit ovatkin jo aikansa eläneitä. Kyllä niissä kuitenkin vielä uikkarit vaihtuu. Erillisiä wc-tiloja ei löydy eikä kahvilaa/kioskia josta saisi ostaa suuhun pantavaa. Olemmekin joka kerta ottaneet omat eväät mukaan ja nauttineet piknik-tunnelmasta. Uintialue on rajattu poijuilla, joka luo turvallisuutta. Kukaan ei eksy liian syvälle tai veneväylälle. Kiva ranta!

Kuopiosta löytyy useita hyviä rantoja joihin on helppo tulla. 

Nautitaan vielä parhaista kesäkeleistä,
Riikka
#lupainnostua #vänäri #väinölänniemi #kuopio #uimarannat #kirveslahti #pitkäsiima
Ei kommentteja:

Lähetä kommentti