maanantai 17. elokuuta 2015

Golfia Puijolla !

Puijo on varmasti meille kaikille Kuopiolaisille tuttu paikka, mutta kuka on käynyt pelaamassa golfia Puijon harjoittelukentällä ? Puijon 9 väylää ja harjoittelu alue, antaa hyvät mahdollisuudet harjoittelulle kaiken tasoisille golffareille ja golfin harrastusta aloittaville. Itse olen jo useamman vuoden Puijolla käynyt harjoittelemassa, koska se on lähellä, sillä ei mene 4-5 tuntia kierroksessa (kuten normaali kierroksessa yleensä), siellä on aina tilaa ja hinta on huokea.
Kuvassa oikealla harjoittelu väylä ja vasemmalla väylä 1.
Maisemat Puijolla ovat loistavat. Korkeuserot osalla väylistä ovat suuret väylien pituuksiin nähden. Välät ovat 90-180m pitkät, eli olemme par 3 kentällä. Aloitukset tehdään aina lyöntialustoilta, jota on jokaisella väylällä 3 kpl (punainen on aloittelijoiden joiden tasoitus on 54-36, keltainen on harrastajien joiden tasoitus on 36-10 ja valkoinen on vaativille harrastajille, joiden tasoitus on alle 10). Itse pelaan tasoituksella 27,4, joten keltaiselta alustalta aloittelen. Jos et tiedä omaa tasoitustasi, niin se on silloin 54.

Huomioi !

 Kentällä pelaaminen vaatii peliluvan, joita vartijat tarkastavat satunnaisesti (minulta on kerran tarkastettu viimeisen kolmen kesän aikana). Pelilupia saa kätevästi Puijon tornin myymälästä, kaupunginympäristön asiakaspalvelusta (Suokatu 42) ja Teboil (Rastaantie). Hinta on aikuisilta 16,10€/päivä tai 123,50€ kausikortti. Muut (kuten alle 18-vuotijaat, opiskelijat, eläkelläiset, varusmiehet, siviilipalvelusmiehet, työttömät ja Tarina golfin jäsenet) hinta on 10.20€/päivä tai 82,40€ kausikortti.
Kentällä voi pelata ja harjoitella, vaikka et olisi minkään golf-seuran jäsen tai sinulla ei ole green cardia. Jos kuitenkin pelaatte väylillä olisi hyvä olla ainakin yksi golfin sääntöjä ymmärtävä mukana. Aloittaville mieluisasti (ainakin itse) opastan jos apua joku pyytää, siis jos ette osaaa tai ymmärrä, niin kysykää rohkeasti muilta pelaajilta (mielestäni golfin harrastajat ovat hyvin avoimia ja helposti lähestyttäviä ihmisiä, joille jokainen harrastaja on tasavertainen tasosta riippumatta).
Puijolla ei ole Caddy Masteria tms. henkilökuntaa (ainostaan huoltohenkilökuntaa, jotka työskentelevät näin kesä aikaan lähes joka päivä (työaikana) väylien kunnosta huolehtien).

Ohessa näkyy taempana väylän 2 puttaus greeni ja edessä väylän 3 puttaus greeni
Väylät puijolla ovat kapeat, mutta mitä kokemattomampi pelaaja on sitä lyhyemmät ovat lyöntimatkat. Totta kuitenkin on se, että Puijon väylät ovat kapeita ja pallon mennessä pois väylältä on pallon löytäminen hyvin vaikeaa (siis kannattaa suhteuttaa aloitus alusta oman taidon mukaan). Itse olen hävittänyt tämän kesän aikana noin 60 palloa (joista suurin osa, ehkä noin 50 on hävinnyt Puijolle). Toki se hyvä puoli on, että kun pallo menee metsään ja sitä sieltä etsii, niin pallo löytyy kyllä, mutta harvoin se on se pallo jonka sinne itse löit. Siispä moni muukin sinne palloja on hävittänyt ja varmasti löytänyt muitakin kuin juuri oman pallon.

Ohessa väylälyöntiä valmistelemassa (kuten näkyy pukeutuminen Puijolla ei tarvitse olla "etiketin" mukaan).
Puttaus greenit ovat Puijolla hieman normaali kenttää vaativammat (eli aivan tasaisia ne eivät joka välällä ole). Mutta Puijo on harjoittelu kentäksi loistava ja siellä hyvän sään salliessa useamman kierroksen viikossa käyn pelaamassa. Golf kenttää kiertää paljon eri mittaisia lenkkipolkuja, eli jos perheessä ei kaikki halua pelata golfia, niin voi myös kierrellä hienoilla maisemilla varustettuja aarniometsä polkuja. Samalla kannattaa käydä tutustumassa itse Puijon torniin ja Puijon Majaan missä on tarjolla mm. maittavaa ruokaa.

Putti greenit Puijolla ovat joillain väylillä vaativia (kuten kuvasta näkyy) mutta hyvin hoidettuja.

Puijon kentän ohjeet
 Kuten kaikkialla urheilu- ja vapaa-ajan paikoissa, jokaisessa on omat ohjeet. Myös Puijon golf kentällä on omat ohjeet, jotka ovat kerätty tauluun, joka on sijoitettu helposti havaittavaksi heti parkkipaikalta kentälle tullessa. Ohessa kuva taulusta (mistä tarkasti zoomamalla pääset niihin tutustumaan). Huom ! Lue taulun ohjeistus ennen kentälle menemistä ja toimi niiden mukaan, jolloin kaikilla on kentällä turvallista, hauskaa liikkua ja harrastaa.
Kenttä sijaitsee Puijon majalle ajettaessa noin puolessa välissä kääntyy oikealle (missä on kyltti Puijon Golfkenttä). Hiekka tietä on noin 500m, missä on tien kahta puolen parkkipaikat, johon voi auton jättää (olitpa menossa kiertelemään lenkkipolkuja tai golf kentälle). Täällä jos missä on golfin aloittamisen kynnys alhaalla, eli jos vähäänkään kiinnostaa golfin aloittamien (ja vaikka ei kiinnostaisikaan, niin kerran kannattaa käydä kokeilemassa) on Puijo siihen oikea paikka. Itse olen pelannut 7-8 vuotta ja en missään nimessä olisi halunnut aloittaa tai edes kokeilla golfia, mutta kerran hyvä ystävä sai minut huijattua kentälle. Tässä sitä ollaan...golf "kärpäsen" puraisemana aina valmis kentälle jos joku mukaan pyytää (ja vaikka ei pyytäisikään, niin silloin itsekseen menen...aina siellä on muitakin golfiin "höynähtäneitä", jotka puhuvat samaa kieltä ja lyövät palloa silmät kiiluen). 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti