torstai 22. joulukuuta 2016

Miu miu mou eli leppoisaa joulua kissoille

Ei, ei, ei! Käskyjä, kieltoja, komentoja. Sellainen on kissojen joulu, vai onko?

Joulun aika tuo tullessaan erikoisuuksia ja uutuuksia, jotka ihmetyttävät misukisuja.


Kiiltävää, kahisevaa, kilisevää! Uusia leluja!?

Jouluna on kaikenlaista hössötystä, kissanen miettii silmät ymmyrkäisenä. Sisälle tuotiin puu, jonka tuoksuvaisilla oksilla on vaikka mitä kiehtovaa. Tekee mieli käpällä kokeilla ja hampailla otaltaa. Mutta mitä mamma sanoo? Miksi ei saa koskea, miksi ei saa pallosilla leikkiä?

Monia ihmisiä saattaa ärsyttää kissojen kuusen kaatamiset, koristeiden näpistelyt ja rikkomiset. Etu- ja jälkiviisaana voisi sanoa, että isot tytöt neuvovat asettaa kuusi niin tukevasti ettei se hevin kaadu sekä valitsee kestäviä koristeita ja asettelee ne tarpeeksi korkealle. Niin ja antaa miukulle sille soveltuvia leluja ajan kuluksi, tästä ovat varmasti nöpönenät samaa mieltä.

Jos tavaroiden on mahdollista tippua ja joutua pikku suihin, niin varmasti käykin heti kun olet selkäsi kääntänyt. Huomaathan, että lahjojen käärimiseen käytetty naru voi olla kissolle kohtalokas. Vastustamaton houkutus onkin todella vaarallinen pienen lemmikin suolistossa. Pidä siis narukerät tiukasti tassujen ulottumattomissa!


Söpö-neitokainen katselee kynttilän ihmeellistä liekkiä.Pureskeltavia uutuuksia pöydällä, jippii!

Kissi saattaa maistella jouluisia kukkasia. Mutta tässäpä piilee vaara, sillä monet joulukasvit kuten amaryllis, atsalea, hyasintti, jouluruusu, joulutähti ja marjakuusi ovat karvalapselle myrkyllisiä. Kukat voivat aiheuttaa erilaisia oireita, esimerkiksi iho - ja limakalvoärsytystä sekä ruuansulatuskanavan oireita. Mikäli olet saanut tuliasiksi myrkkykukan, siirrä se toki loitommas. Lasivitriiniissä se saa sulostuttaa joulun aikaa rauhassa.
Pikkuista ystävää varten voit kasvattaa ruukuissa vaikkapa ohraruohoa tai vehnää.


Mikä on tuo outo juttu, kirkas ja lämpöinen?

Kynttilät lepattavine liekkeineen on kaunista katsottavaa, niin voi kateista ja kolleistakin. Mutta voih! Viikset saattavat korventua ja kynttilä kaatua! Laitathan kynttilän kapea kaulaiseen lasiastiaan tai paikkaan minne ei poloinen yletä. Suosi aidon kynttilän näköisiä talvivaloja jos aidot eivät ole välttämättömiä.


Mikä hurmaava ruuan tuoksu! Saiskos pikku murusen?

On kinkkua, lohta, silliä ja kaikenmaailman herkkuja. Pikku pedolle ei sovellu ihmisten suolaiset ja rasvaiset pöperöt. Kinkku aiheuttaa mirrille oksentelua, vatsakipuja tai ripulia. Parempi on pitäytyä herkkusuun omissa eväissä.


Harmis-poika saa makoilla turvallisesti sähkökynttilöiden läheisyydessä.

Kommelluksia sattuu ja tapahtuu kissataloudessa. Hetki sitten huomasin lahjapaperissa reikäkuviointia, kynsien jälkiä. Mitäs jätin paperirullan viereksimään. Lahjojen saajat saavatkin nyt kissojen terveiset kylkiäisinä!

Ei mussikoille suutahtanut voi olla. He saavat silitystä ja hellimistä, jouluna ja vuoden muinakin päivinä.

Rattoisaa joulua sinulle! Niin ja tietysti lemmikeille!

1 kommentti:

  1. Rauhaa myös kissojen kanssa. Kissan vaisto kyllä sanoo, mitä voi syödä. Joulutähdet saavat olla aivan rauhassa pöydällä. Joulukoristetta se voi hiukan nakertaa, muttei syö. Maistiainen kinkkua ei vie kissan elämää sekaisin. Ehkä me ihmiset ns. hössötämme, ei kissa.

    VastaaPoista