tiistai 20. joulukuuta 2016

Maaginen, lumoava ja satumainen: Kuninkaallinen joulukonsertti.

Musiikkikeskus 9.12.2016. Karavaani-orkesteri kapellimestarinaan Jari Puhakka ja Kuninkaalliset.

Satu voi alkaa. Olipa kerran Kuopio, Musiikkikeskus, kuninkaalliset esiintyjät, joululaulut, ystävä ja kulttuurikuriiri ja on vieläkin. Kaikki nämä tapasivat toisensa maagisessa, lumoavassa ja satumaisessa joulukonsertissa samassa salissa. Jossa oli lupa innostua, oli hämärää ja odottava tunnelma hipoi kattoa.


Ihana ystäväni Varpu ja hyvinvointilähettiläs Pirjo menossa kuninkaalliseen joulukonserttiin, iiik, oli vähän jännä olo ja sen näkee ilmeistä.


 Törötin konserttisalissa yhtä tärkeänä kuin piparkakku joulupöydässä. Minulla vaan ei ollut pelkoa tulla syödyksi. Olin ajatuksissani, kun yhtäkkiä havahduin - kuullen kulkusten helinän ja orkesterin soittavan: "elää saa niin riemullisen hetken se ken tekee reippaan..." Loistava aloitus Karavaani -orkesterilta kun se vei meitä rekiretkelle Jari Puhakan ohjastamana. Ilmassa oli suuren juhlan tuntua. Olivathan esiintymässä kuninkaalliset ja esitettävinä joululaulut! Puitteetkin olivat hyvät, ihan okei siis aivan kaikki. Tästä ei voi muuta tulla kuin - ihanaa. Rakastan joulua sekä joululauluja ja huomasin, että niin tekevät muutkin. I Love You Joululaulut!

Seitsemän ihmistä, siis kuninkaallista laulajaa tepsutteli lavalle Karavaani-orkesterin fiilistellessä kapellimestarinsa tahdittamana. Tepsuttelijat olivat tangokuningatar Erika Vikman, tangokuningas Marco Lundberg, Aki Samuli, Heidi Pakarinen. Jessica Uussaari The Voice of Finland 2016 -kilpailija, Jukka Hallikainen ja Teuvo Oinas. Upeita laulajia. Komea äänisiä. Olivat parhaita, siis fantastisia. 

Otava. Seitsemän loistavaa laulutähteä kauniissa vaatteissaan. Komeina ja niin kauniina. Kuninkaallisten esiintymisasut olivat kertakaikkisen upeat ja naisten asut vaihtuivat usein. He olivat panostaneet edustamiseen laulaessaan rakkaimpia ja kauniimpia joululauluja. Ihoni oli monet kerrat kananlihalla ja kylmät väreet kulkivat selkäpiissäni. Lumoava ja taianomainen jouluinen konsertti herätteli tunteita; ilosta liikutukseen. Laululistalla oli "villiä melskettä, helinää helskettä" kuin, "ja niin joulu joutui jo taas Pohjolaan." Oi, miten komeasti Teuvo Oinas esittikään kauniin Sylvian joululaulun. Olin huumaantunut Jessica Uussaaren soittaessa viulua ja laulaen hurmaavasti: "olet toisten kaltainen, lapsi lupauksien..." Taivas sylissäni. Niinpä tulivat mieleeni sanat, laulajan onni on laulaa ja meidän kuulijoiden nauttia.

Kello lähenteli 20:tä ja oli väliajan vuoro. Ihastuttava ystäväni Varpu vei minut kaakaokupposelle. Joimme juomamme ja keskustelimme illan konsertista. Tauolla kuuntelin myös ihmisten arvostelua konsertista, joka oli elämyksellistä, nostattavaa, ihastunutta ja erittäin positiivista.

Ilta jatkui samalla hallitulla kuninkaallisella linjalla. Oli yksinlaulua. Yhteislauluja. Potpureita. Oli iloisia, sekä molli voittoisia joululauluja. Ja haitarikin haikeasti soi. Mikä fiilis. Ohjelmisto oli tolkukas yllätysmenu, joka sisälsi useita tuntemattomia ja tunnettuja joululauluja, joissa yleisö oli mukana. Kaikki esitykset saivat myös ansaitsemansa raikuvat aplodit. Yksi huono puoli sentään oli, elämyksellinen ilta kului aivan liian nopeasti.

Kaikki loppuu aikanaan niinpä konserttisatukin päättyy, mutta konsertit jatkuvat musiikkikeskuksella. Kaiken tämän minkä kirjoitin olisi voinut kirjoittaa toisinkin, koska mikään tai kukaan ei ollut satua. Yksinkertaisesti laulunsanoin ajateltuna: "niin hyvä, lämmin, hellä on mieli jokaisen oi jospa ihmisellä ois joulu ainainen."
Siunattua ja Rauhaisaa Jeesuksen Kristuksen Syntymäjuhlaa Sinulle lukijani!
Sen pituinen se.

http://www.kuopionmusiikkikeskus.fi/web/musiikkikeskus

Kuvahaun tulos haulle musiikkikeskus kuopiohttps://www.facebook.com/lupainnostua

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti