maanantai 5. joulukuuta 2016

Kirjastokierros lukukoira Sylvin tapaan

Ding Dong! Kirjaston ovikello soi, ja lukukoira Sylvi kiirehtii katsomaan, kuka ovikelloa soittaa. Tällä kertaa oven takana on lasti uutuuskirjoja... Tiedätkö, mitä kaikkea uusille kirjoille tehdään ennen kuin ne päätyvät lukijoille? Sylvi ei tiennyt, mutta otti asiasta selvää:





Pyörön lähikirjastossa taidettiin ihan odotella Sylviä, sillä fiksu henkilökunta oli varannut vieraalle herkkuja! Suupalojen voimin olikin hyvä tutustua lähikirjaston elämään ja  mennä viipottaa pitkin kirjastoa. Vierailuun mahtui monenlaista, mutta ehkä hienointa oli opetella tekemään origamia! Sylvi olisi jaksanut tuijottaa origamin valmistumista vaikka koko aamupäivän. Tiesitkö muuten, että Pyörö on Kuopion vilkkain lähikirjasto, josta kuukaudessa lainataan usein reippaasti yli 20000 lainaa!



Autossa matkustaminen on kivaa, mutta oletkos koskaan päässyt kirjastoauton kyytiin? Sylvi oli välittömästi kyytiin hypättyään sitä mieltä, että kirjastoauto on hänen oma paikkansa. Jos joskus lukukoiran hommat jäävät, olisi kirjastoauton kuljettaminen Sylvin mielestä huippukiva tehtävä! Töitä riittää, sillä Kuopion alueella huristelee kolme eri näköistä kirjastoautoa, jotka käyvät joka viikko lähes 200:lla  pysäkillä.




Lisää lukukoiran kirjastoseikkailuja löydät Kirjastokaistalta!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti