sunnuntai 2. lokakuuta 2016

Pelastusopistolta valmistuu arjen sankareita! He ovat aina paikalla, kun heitä tarvitaan.


Kävin tutustumassa pelastusalaan ja toimintaan eilen lauantaina 1.10.2016 Kuopion Pelastusopiston Avoimissa ovissa. Tässä sinulle tunnelmapaloja kuvin! Erittäin hyvin järjestetty tapahtuma. Kiitos Alipäällystökurssi 40, joka oli päävastuussa päivän sujumisesta. Ilma oli loistava, opasteet ja järjestelyt toimivat & lapsille oli mukavaa ohjelmaa. Live näytökset Pelastusopiston harjoitusalueella olivat mielenkiintoisia.

Muistathan ladata puhelimeesi 112 SUOMI-sovelluksen! Sen avulla hälytyskeskus pystyy paikantamaan sijaintisi automaattisesti ja avunsaanti nopeutuu!

Muistutettiin kuinka tärkeää on tuntea kodin tai vaikkapa kesämökin poistumistiet/varapoistumistiet. Lisäksi varmistaa, että kaikki kiinteistössä olevat ovat näistä tietoisia.


Temppurata pikkupalomiehille! Palkinnoksi sai kunniakirjan ja kypärän. 

Matkalla harjoitusalueelle! Kaikki viisi bussia olivat ihan täynnä. 
Kaikkiaan 10 bussilastillista sai nähdä esitykset päivän aikana. 
Harjoitusautoja... 

Lääkärihelikopteri saatiin paikalle! 
Muista pysyä kaukana erittäin myrkyllisistä savukaasuista, joita syntyy auton palamisesta! Mielenkiintoista oli päästä tutustumaan lääkärihelikopterin tiloihin ja varustukseen! 

Rauniokoirat tekevät arvokasta työtä. He pystyvät löytämään ihmisen omalla tarkalla hajuaistillaan. He ilmoittavat haukunnalla, kun he aistivat ihmisen. Rauniokoiran koulutus kestää useita vuosia.
Tällä pikkukaverilla riitti rapsuttelijoita. Olet sankari omassa työssäsi! 

Välikahvittelua ja esitteiden selaamista! Rajussa kolarissa jälki on pahaa. Muistathan laittaa turvavyön ja lapsille kunnon turvaistuimet! 


Tutustuimme ambulanssiin ja saimme kuulla kuinka mitataan potilaan happisaturaatio. 


"Isi tule sinäkin halaamaan!"

"Arvaa äiti, mikä minusta tulee isona?" 
"No?" kysyin. 
"Palomies"

1 kommentti: