tiistai 18. lokakuuta 2016

Kuinka yllättää vaimo?

Perheessämme on tänä vuonna sellainen järjestely, että vaimokulta suuntaa työelämän pyörteisiin osaksi viikkoa, jolloin meikäläinen saa toteuttaa itseään koti-isän roolissa. Koti on usein päivän jälkeen sen näköinen, että paljon on ehditty lasten kanssa puuhailla ja ruokaakin on keittiön räjähtäneisyydestä päätellen valmistettu.


Kuva - Riikka Pikkarainen

Toki päivän mittaan on koti-isälläkin aina jalo yritys laittaa tavaroita järjestykseen ja tarttua imurin varteen. Parempi puolisko olisi kiva yllättää putipuhtaalla kodilla työpäivän jälkeen, mutta kuinka onnistua, kun 3- ja 1-vuotiaat vintiöt pitävät huolen siitä, että kaaos pysyy yllä, vaikka kuinka puunaisi.

Kuva - Riikka Pikkarainen
Kodin siivoaminen kunnolla vaimon ollessa töissä vaatisi lasten lukitsemista pihavarastoon ja se aiheuttaisi todennäköisesti pitkäaikaisia traumoja ja lastensuojeluilmoituksen. On siis keksittävä jotain muuta.

Yhteistyökumppaniksi siivousyllätyksen järjestämiseen lupautui siivous- ja muuta kotiapua tarjoava Stella. Minä hävisin lasten kanssa leikkipuistoon ja Stellan reippaat siivoajat Tiina ja Jenna pistivät tuulemaan kodissamme.


                                                  Kuvat yllä - Riikka Pikkarainen

Puolessatoista tunnissa tavarat olivat löytäneet paikkansa ja pölypalleroiden tilalla leijaili vastaluututun lattian raikas tuoksu. Sen sijaan, että olisin hieman kireänä koettanut saada kotia kuosiin, sain keskittyä lasten kanssa olemiseen heidän ehdoillaan.

Jännittävintä oli tietenkin se, huomaako parempi puolisko mitään erityistä kotiin palattuaan."Oho! Ootko sä siivonnut täällä?" oli ensimmäinen kodin siivoukseen liittyvä kommentti. Kovin mielelläni olisin toki ottanut kunnian putipuhtaasta kodista omalle kontolleni, mutta rehtinä miehenä kerroin, etten tästä ihan ilman apua olisi selvinnyt.

Vaikka lapsukaisten avustuksella aika nopeasti saimme kaikenlaista tavaraa taas leviteltyä sikin sokin sinne tänne, kuului siivouksen tuottamia riemunkiljahduksia pitkin iltaa: "Peilitkin kiiltää! Ja hanat". 

Ehkäpä jatkossakin voisi silloin tällöin helpottaa arkea ja värvätä siivousapua.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti