torstai 9. kesäkuuta 2016

Pyllyjä tarjottimella, rajana vain mielikuvitus

Piirre Collectiveen kuuluu 11 nuorta Kuopion muotoiluakatemiasta valmistunutta muotoilijaa. Palveluihin kuuluvat kuosit ja kuviot, kuvitukset, liikelahjojen suunnittelu, tapahtumat ja ilmeet, tila- ja konseptisuunnittelu. Pääpaikkana on Kuopio, vaikkakin ovat tehokkaasti levittäytyneet ympäri Suomea. Palvelu keskittyy visuaaliseen suunnitteluun eli Piirre Collective haluaa luoda ripauksen väriä jokaiseen päivään. Toimintatapaan kuuluu avoimuus ja kuuntelu. Lisäksi tiimiä täydentävät eri alojen yhteistyökumppanit, joita he etsivät jatkuvasti lisää. Piirre Collective on osallitunut jo kolmena vuonna näytteilleasettajana Saksan Heimtextil-messuille kuosimyyntiin keskittyvällä osastolla. Kollektiivin kuoseja on myyty kymmenittäin ulkomaille, muun muassa Japaniin, Yhdysvaltoihin, Ruotsiin ja Saksaan.

Piirre Collective on yksi valituista yrityksistä yritysten maksuttomaan kasvuohjelmaan Pohjois-Savon Kasvupolulle. Kasvupolku järjestetään kolmatta kertaa osana Suomen suurinta yritysten kasvun sparrauskilpailua, Kasvu Openia. Toivotan onnea ja menestystä kisaan!

Osallistuin Piirre Collectiven järjestämälle Tarjotin omalla kuosilla-työpajaan huhtikuussa Kuopion Design Weekin aikaan (www.designweekkuopio.com).  Kurssin kesto oli kaksi tuntia, jonka aikana meillä oli mahdollisuus luoda oma kuosi, käyttää valmiita malleja tai tehdä tarjotin vaikka omasta valokuvasta. Minä olin varautunut omalla kuvalla, mutta ajattelin että mikäli aikaa jää, haluan suunnitella myös oman kuosin toiseen tarjottimeen. Onnekseni sain loistavaa "vieriopetusta", joten sain kun sainkin kaksi tarjotinta valmiiksi. Tarjottimet painettiin  valmiiksi Viilutaivutteella Pieksämäellä ja tarjottimien materiaalina on suomalainen koivuviilu, jossa on ympäristöystävällinen melamiini-pohjainen pinta. Tarjottimet ovat konepestäviä.Käytössämme oli Adobe Illustrator-ohjelma, joka oli minulle vieras. Saimme hyvää ohjausta ja selkeät kirjalliset ohjeet, joten jokainen kurssilainen pääsi vauhtiin oman tarjottimen suunnittelussa. Kun tuli hankaluuksia edetä, saimme vieriopetusta. Se tuli ainakin minulle tarpeen ja ohjaajani jaksoi hyvin kärsivällisesti ohjata minua eteenpäin, useammankin kerran :) uuden ohjelman opettelu on aluksi aina haastavaa.


Meillä oli mahdollisuus käyttää piirtämisessä hiirtä tai piirtopöytää. Piirtopöytää käytin ihka ensimmäistä kertaa ja se osoittautuikin todella haastavaksi. Jo pelkästään suoran viivan piirtäminen on lähes mahdotonta. Kynä on herkkä ja huomioi kaikki tärinät ja vapinat. Mutta lohdutuksen sanoiksi saimmekin, jotta voi olla ammattilainen vaatii piirtopöydän käyttö usean vuoden harjoittelun. Mukava oli päästä kokeilemaan. Käytin tarjottimessani valmiita aihioita ja muuttelin niitä mieleisekseni. 

Kuvioiden tekeminen osoittautui haastavaksi. Mutta harjoitus tekee mestarin!
Käytössämme oli paljon valmiita kuvioita ja kuoseja
Halusin mustavalkoisen tarjottimen. Vaihtoehtoja oli paljon, mutta päädyin lopulta tähän...pieni väripilkku mukaan
Olen oikein tyytyväinen vesimeloni-tarjottimeeni. Se sointuu kivasti kotimme muuhun sisustukseen. Mutta vielä iloisemmaksi minut saa pylly-tarjotin :) Näin poikamme 3v. sen nimesi, kun näki sen ensimmäistä kertaa. Se on oikein hyvän mielen tuoja. Tein sen yllätykseksi miehelleni! Siitäpä on mukava tarjoilla kesäjuomia mökillämme.

Vesimeloni-tarjotin somistaa nyt kotiamme 

 

Pylly-tarjotin pääsee mökillemme. Siellä tämäkin kuva on napattu

Ihanaa kesää & kiitos Piirre Collectiven väki mukavasta kurssista,
Riikka
facebook

 Puh. +358(0) 44 9742 783

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti