tiistai 31. toukokuuta 2016

Hiljainen mielenosoitus koruin


Satakieli ja omenankukka - vapaus, kauneus ja herkkyys.
 Lempikoruni ja lempikukkani

 Käyn korujeni voimalla hiljaista henkilökohtaista mielenosoitustani. En uhallanikaan laita korviini mieheni ostamia Lumoavan Pihla-korvakoruja, kun mökötän hänelle. Mökötän hänelle joskus isommista, joskus pienen pienistäkin asioista. Ei hän sitä tiedä että käyn mielenosoitusta häntä vastaan myös korujeni kautta. Mutta myhäilen itse itsekseni mielenosoituksissani. Minulle koru ei ole vain koru. Tahdon pukemilla koruillani viestiä päivän sanaani ja jopa ajoittain sanattomuuttani. Korut eivät ole vain esineitä koristautumiseen vaan ne ovat hiljaisia viestinviejiä ja voiman vapauttajia. Koru valinnallani viestin iloani, rakkauttani, hetkeäni.
Jokaiseen koruun liittyy tarina hetkestä, tarina korun saajasta ja antajasta. Koru on yksi muisto eletystä yhteisestä elämästä. Jokaisella korulla on oma tarinansa. Korujen tarinat on punottu antajasta, saajasta, hetkestä, tunteesta; rakkaudesta.

Tavatessani Sofi Oksasen ja mennessäni katsomaan Kuopion kaupunginteatterille Fridaa valitsin rintakorukseni Katariina Guthwertin Yleisurhoollisuusmitalin, jonka sain ystävältäni. Asettaessani rintaani Yleisurhoollisuusmitalin tunnen kuinka sisäisen naiseuteni ja kunnioitukseni sielukkaita Ihmisiä kohtaan kasvaa. Mitali on voimakoruni.

Koru kertoo korunkantajan ja antajan lisäksi myös korunluojan tarinaa. Tiesitkö Sinä ettei koruntarina synny vain hetkessä? Kuopiossa sielukkaat Lumoava-korut syntyvät yhdeksässä kuukaudessa. Yhdeksän  kuukauden aikana ideasta käsityön kautta kaulalle, korviin, käsiin - korunkantajalle. Pääsin kurkkaamaan sateenkaaren päähän Kultakujalle eli Lumoava-korut valmistavan Saurumin tehtaalle Design week Kuopion aikana ja rakkauteni koruihin vahvistui. Lumoava-korut eivät valmistu vuosittain vain 1500 kilogrammasta hopeaa tai 5 kilogrammasta kultaa vaan myös tarinoista, rakkaudesta  ja etenkin 45 Ihmisestä, Käsityöläisestä korujen takaa. Saurumin  juuret ovat vahvasti luotu 1920- luvulta ja savolainen yritys menestyy tänäkin päivänä.
 Lumoava on yksi Saurumin valmistamista tuotemerkeistä, joka syntyi maailmaa lumoamaan vuonna 2008. Olen itse lumoutunut Lumoavan lumoavasta kauneudesta ja tarinasta: ei vain muoto, ei vain pinta ja kosketus vaan tarina ja elämä Lumoavan takaa on kiehtova. Myös korun paikallisuus on arvo minulle.

Kun ensi kerran tapaamme niin varmastikin kurkkaat tarkemmin koruihini, sillä nyt tiedät enemmän mitä viestin. Ei kuitenkaan kerrota miehelleni että mökötän hänelle myös korujeni kautta.

Aarre

http://www.saurum.fi
http://lumoava.fi
http://designweekkuopio.com


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti