maanantai 20. kesäkuuta 2016

Laulan kuorossa - olen parempi ihminen
Kun tuijottaa mustia, viiden viivan väliin ja päälle ahdettuja palleroita ja yrittää asettaa äänensä jotakuinkin niiden vaatimalla tavalla, ei samalla kertakaikkiaan ennätä ajatella vauvan menneen ja tulevan yön hampaantekijäishuutoja tai tekemättä jäänyttä viikkosiivousta. Kuorolaulu on kotiäidin hengähdyshetki.
Kun ensimmäisen kerran läpikahlattu sinne tänne tempoileva oma stemma alkaakin kuulostaa melodialta, saa siitä kokemuksen eteenpäin menemisestä, itsensä kehittymisestä ja asioiden järjestymisestä. Niitäkin hetkiä kotiäiti kaipaa.
Ja sitten vielä se tunne, kun on laulettu ja laulettu, eikä enää tarvitsekaan vain keskittyä tuijottamaan nuotteja, vaan voi nostaa päätään ja avata korviaan kuulemaan, miten omat ja toisten äänet alkavat asettua riemukkaaseen tasapainoon - se on elämys!
Kuvaaja: Toni Pitkänen

Kuorotreenit on minun oma hetkeni, olkoonkin samalla sopivasti sosiaalinen. Saan olla osa porukkaa, jolla on yhteinen tavoite. Saan keskittyä hengittämään syvään. Saan kuunnella omaa ääntäni - sopivasti toisten äänten sekaan sotkettuna. Treenien jälkeen minä olen hetken aikaa parempi ihminen, parempi äiti lapsilleni ja parempi vaimo puolisolleni, kuin mitä olin sinne lähtiessäni. 
Äkkigooglailulla Kuopiossa voi harrastaa kuorolaulua ainakin parissakymmenessä eri kokoonpanossa. Kuoroja on eri ikäryhmille, naisille, miehille, taitaville ja taitamattomille. Sinullekin varmasti joku.
Minun kuoroni on Äidin ääni. Kuoro perustettiin Facebookin Kuopion äitien apupiiri -ryhmässä ilmoille heitetystä ajatuksesta loppuvuodesta 2014, jolloin odotin viimeisilläni kuopustamme ja tiesin heti, että tässä se on. Kuoron harjoituksiin voi tarpeen vaatiessa ottaa lapset mukaan ja omakin rintaruokittavani on roikkunut kuuntelemassa, kun äitinsä ääni on tapaillut Ainutlaatuista tai Telepatiaa. Erilaisissa pienissä ja suuremmissakin tilaisuuksissa esiintyvssä kuorossa laulaa tällä hetkellä noin 40 naista. Ensi syksyksi tähän kuoroon mukaan pääsee muutama uusi kultakurkku. Kuorossa laulamisesta monentasoista hyvinvointia elmääni hankkineena suosittelen: etsi sinäkin itsellesi sopiva kuoroporukka ja laula sun iltasi tähtihin. 
Lauluterkuin, Henna (ja keikalla mukana laulanut kuopus)
Kuvat Äidin ääni ry:n arkistosta.
http://aidinaani.wix.com/kuoro
http://yle.fi/uutiset/aitien_facebook-apupiiri_poiki_oman_kuoron_kuopiossa_ei_yleensa_perusteta_toisia_kuulematta/7987602

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti