maanantai 27. kesäkuuta 2016

Eläinlapsia ja paloautoja - sadepäivä museossa

Ulkona sataa. Kaatamalla. Vekarat mennä viipottavat sadattakolmattakymmentä kierrostaan keittiösaarekkeen ympäri pysähtyen välillä riitelemään siitä, kuka tönäisi vai tönäisikö kukaan. Meikäläinen laahustaa sohvan ja kahvinkeittimen väliä apaattisena kuin sadekuuron kastelema sammakko ja vaimolla palaa pinna. On keksittävä jotain tekemistä, jolla purkaa liian kanssa sisätiloissa vietettyjen sadepäivien patouttamat energialataukset.

Pienten lasten kanssa yksi kesän parhauksista on ulkoilun helppous. Kengät jalkaan, hellehattu päähän, ovi auki ja jälkikasvu viihtyy. Toista on sadepäivinä. Kurahousuista, sadetakeista ja kumppareista huolimatta pienet varpaat kastuvat ja pian taas viritellään sipulisilppua roikkumaan pienten räkänokkien sängynpäätyihin.

Kuopiossa riittää onneksi tekemistä myös sateisina päivinä. Siispä ei muuta kuin vekarat turvaistuimiin ja museotarjontaa koluamaan. Kuopion museolla riittää mielenkiitoista nähtävää aina vanhoista esineistä mammuttiin. Tänä kesänä voi perussetin lisäksi tutustua Eläinlapset -näyttelyyn. Metsän asukkien kultaisiin lapsuusvuosiin voi perehtyä 24.9. saakka.


Eläinlasten elämästä kerrotaan pienten tarinoiden avulla ja näyttelyssä sai hyödyntää myös eri aisteja. Toiminnallisuutta riittää menevimmille tarkkuusheittopaikalla ja leikkinurkkauksessa. Omia lapsosia ei meinannut millään saada lähtemään, kun he innostuivat harjoittelemaan lentämistä hyppimällä telkänpöntöstä pehmeiden patjojen päälle.


"Paa paa!"

Toiseksi vierailukohteeksi valikoitui tällä kertaa Palomuseo, joka löytyy paloaseman yhteydestä osoitteesta Volttikatu 1. Museo on avoinna keskiviikkoisin klo 12-15 elokuun 24. päivään saakka ja sisäänpääsy on ilmainen, kiitos aktiivisten Kuopion paloveteraanit ry:n jäsenten.

"Paa paa" hihkui 1-vuotias jo pihalla. Museossa sai ihailla "Paa paa" -autoja ja sammutuskalustoa reilun vuosisadan ajalta. Nuoriso sai mukaansa muistoksi melkein aidot palomiesten kypärät.

Tokihan sitä ihan aitoa ja oikeaakin kypärää pääsi museossa testaamaan ja sekös vasta veti vakavaksi
.


Palomuseon jälkeen sadepäivä jatkui oman paloaseman rakennusprojektin parissa. Paloautot starttaavat tältä asemalta milloin nukkekodissa syttyeen tulipalon sammuttamiseksi, milloin tiskipöydälle kiivennen lelukissan pelastamiseksi. Apu on tullut perille joka kerta ajoissa ja mukavaa yhteistä puuhaa riittänyt siis vielä kotioloissakin.

Kannattaa tutustua Kuopion museotarjontaan. Niinkin voi saada uusia virikkeitä lasten leikkeihin.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti