tiistai 17. toukokuuta 2016

Kiusaatko sinä erilaisia tyyppejä? rakkauden voimaa, julisti Alfrendo!

Ennakkoluulot ja asenteet vaikuttavat siihen millainen käsitys meillä on tietystä asiasta tai ihmisestä. Asenne ja ennakkoluulo merkitsevät pitkälti samaa asiaa. Molemmat ovat eräänlaisia olettamuksia, joita tehdään ilman perusteellista tietoa asiasta. Asenteet ovat tapoja, joilla suhtaudutaan ympäröivään maailmaan. Ennakkoluulot ovat yleensä kielteisiä ja niihin liittyy usein yleistyksiä.
"leikittekö te kaikkien kanssa?, onko sillä merkitystä minkä värisiä me olemme?, kiusaatko sinä muita?". Jokaiseen kysymykseen lapsilla oli selkeä vastaus. Kuorossa he huusivat, "leikimme kaikkien kanssa, ei ole väliä mikä on ihon väri ja emme kiusaa". 
Agleeran saarelta lentänyt Alfrendo puhui tärkeistä asioista palloystävä Fransuela seuranaan. Taikuri esitys oli hienosti rakennettu tärkeiden teemojen ympärille. Mikä tärkeintä, me aikuiset ja lapset kuuntelimme. Kiusaamisesta ja erilaisuuden hyväksymisestä ei edelleenkään puhuta tarpeeksi. 



Esitys tempaisi meidät kaikki mukaansa ja naurua riitti. Alfrendon avustajaksi viittasi monta innokasta lasta.  Tarjontaa oli enemmän kuin kysyntää. Hienoa että lapset pääsivät osallistumaan, osaksi esitystä.

Sisua hieman jännitti Alfrendon tapaaminen Pyörön koululla. Isoveli Severi oli tukena. 

Mistä syntyy ennakkoluulo?
Ennakkoluulot ja kielteiset asenteet johtuvat yleensä tietämättömyydestä, epäluulosta tai peloista ja ne estävät esimerkiksi tutustumasta ja ottamasta selvää. Kun emme tiedä asiasta tarpeeksi, sorrumme helposti olettamaan ja yleistämään asioita, jopa arvaamaan. Tämän seurauksena muodostamme käsityksemme ihmisestä tai asiasta, vaikka tämä olisi todellisuudessa aivan toisenlainen. Kun taas jokin asia ei tunnu turvalliselta ja kun ei oikein tiedetä mistä on kyse, on usein taipumus suhtautua kielteisesti tai jopa vihamielisesti. 

Alfrendo pelasi tennistä ihan omalla tyylillään.

Olemme erilaisia, mutta yhtä arvokkaita juuri sellaisena kun olemme
Kohtaamme päivittäin erilaisia ihmisiä ja olemme myös itse jonkun toisen mielestä ”erilaisia”. Erilaisuus määritellään yleensä sen mukaan, että esimerkiksi toinen ihminen ei ole samanlainen kuin me itse. On kuitenkin selvää, ettemme voi olla kaikki samanlaisia, vaan itse asiassa jokainen meistä on erilainen ja ainutlaatuinen ja se on rikkaus. On tärkeää hyväksyä, että meitä on monenlaisia ja kaikki ovat yhtä arvokkaita. Erilaisuuden hyväksyminen lisää myös yhteisöllisyyttä. Jokaisen tulee elää oma elämänsä, tehdä omat valintansa ja kuunnella oman järkensä ja sydämensä ääntä. Toisten ymmärtäminen ei kuitenkaan merkitse, että esimerkiksi kiusaaminen pitäisi hyväksyä.
Erilaisuuden kohtaamista voi harjoitella esimerkiksi koulussa harjoituksilla, joiden avulla opitaan kuuntelemaan ja ymmärtämään yksilöllisyyttä ja erilaisuutta ja tutustumaan paremmin luokkakavereihin. 
Koen että minulla vanhempana on äärimmäisen merkittävä rooli siinä miten lapseni suhtautuvat erilaisuuteen ja kiusaamiseen. Minä toimin esimerkkinä niin puheissani että teoissani. Opetamme lapsillemme asenteita tietoisesti että tiedostamatta.

Alfrendo lupaa esitykselleen NAURUTAKUUN. Jos ei naurata, saa rahansa takaisin. Rahat jäi Alfrendolle :)
Alfrendon sanoin, "minä rakastan maailmaa!"
Riikka


Taikuuden ammattilainen Alfrendo

Taikuri Alfrendo on vuodesta 2008 kiertänyt päätoimisena taikurina ympäri Suomen maata päiväkodeissa, kouluissa, kirjastoissa, seurakunnissa, koko perheen tapahtumissa ja erilaisissa aikuisten tilaisuuksissa. 
Taikuri Jukka-Tapio Keränen, alias Taikuri Alfrendo
Taikuri Alfrendo Ky
Haapaniemenkatu 12 A 4
70100 KUOPIO
www.alfrendo.fi
alfrendo@alfrendo.fi
seuraa Alfrendoa youtube ja facebook!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti