lauantai 16. huhtikuuta 2016

Pom pom sanoi Kuopio - uusi kässäihmisten olohuone täällä on on
"Kun ottaa kutimet käteen, voi loihtia onnen silmukka silmukalta syliin".


Luulen, että aika moni neuloja tämän ajatuksen allekirjoittaa. Jokainen meistä tietää, että neulomisessa on sitä jotain. Muutakin kuin käsillä tekemistä. Neulominen on omanlaistaan ajatusjoogaa siinä missä hyvä asanaharjoituskin. Silmukka silmukalta jäsentyy mieli. Toistoja on paljon ja mitä haastavampi malli sitä enemmän keskittymistä vaaditaan. Sopii sekä aloittelijoille että edistyneemmille. Ja lopputulos palkitsee aina - siinä sielu lepää. Ruuhkavuosina puikkojen kilinä ehkä vähän hiljenee, mutta kun aika antaa myöten, veri vetää taas kerien ja värien äärelle. Minut ja monen muun, jota neuloosi on kerran puraissut. Kaksi oikein, kaksi nurin -yhtälön ratkaisutarve ei häviä minnekkään. Omalla kohdallani olen sanonut, että minussa päiväaikuisessa asuu aina myös sisäinen lapsi sekä mummo, joka hahmottaa välimatkatkin villasukkina. Kuopiosta Helsinkiin on nimittäin melko tarkalleen villasukan pituinen matka. Villasukkafilosofialla on tässä maailmassa myös paikkansa etenkin silloin, kun maailman ja ihmisen väliin tarvitaan jotain pehmeää. Puikkoja kilistellessä tulee pohdittua ja ratkottua kaikenlaista. Sekä elämän oikeaa että nurjaa puolta, jotka vuoroin pehmeänä ja kovana meille näyttäytyvät. Oikeasta ja nurjasta kuten pehmeästä ja kovastakin syntyy yhdessä jotain ainutkertaisen kaunista. Niin oma elämä kuin uusi kädenjälkikin tähän maailmaan. Joskus se on yhtä pitsiä,toisinaan pelkkää palmikkoa ja välillä kirjoneuleen värikimaraa.


Kässäkerho Pom Pom, Puijonkatu 37.

Huhtikuun alussa ovensa Puijonkadulla avannut Kässäkerho Pom Pom ja sen emäntä Liinu kokoaa meidät elämäntapakässäilijät ja langoista villiintyneet yhteen. Pom Pom on uusi kässäilijöiden olohuone melkein keskellä Kuopion keskustaa. Kerran viikossa Pom Pom järjestää kässätapaamisia, joihin ovat tervetulleita kaikki käsitöistä kiinnostuneet ikään, kokoon, taitoon ja asemaan katsomatta. Joko oman käsityön kanssa tai muuten vaan vaihtamaan ajatuksia sekä inspiroitumaan samanhenkisten seurasta ja kädentaidoista. Tapaamiset lämpimän kupposen äärellä ovat kaikille ilmaisia eikä ennakkoilmoittautumista tarvita.

Liinulla on unelmatyö -käsityö.

Pom Pomissa on myytävänä myös lankoja ja erilaisia käsityötarvikkeita. Lisäksi Liinulla on jo tarjolla sekä kehitteillä erilaisia lyhytkursseja. Kurssitarjontaa pääsin itse jo vähän esimaistamaan ryijyhurahduksen muodossa. Siitä näyttää Pom Pomin Facebook-sivuilla olevan lähiaikoina taas kurssi tarjolla. Pom Pomissa on myös tutustumista varten ja lainaksikin asti käsityökirjoja, jos kaipaa ideoita omiin projekteihinsa.

Ensikäynnillä Kässäkerho Pom Pom näyttäytyi minulle idyllisenä ja lämminhenkisenä käsityöyhteisönä, jossa kaupallisuus on enemmän sivuroolissa. Mutta kieltämättä lankavalikoimassa oli uusia ihania tuttavuuksia, joten ihan ostoksitta en reissultani selvinnyt. Mukaan tarttuivat sekä langat äitienpäivälahjaan että washiteipit pinnatuolien tuunausprojektiin.
Pom Pomin kattauksesta löytyy mm.: nokkos- ja silkkivilloja...

...sekä luomuvillojen värikimaraa.

Tuunauksesta tuli vielä mieleen, että Pom Pomin tiloissa toimii myös pieni Huonekalukorjaamo.  Jos huonekaluprojektit eivät ole ominta alaa, mutta perintötuolit kaipaisivat uutta pintaa, voi korjaustarjousta kysyä Huonekalukorjaamon Jaanalta. Pom Pomissa on myynnissä myös Jaanan kunnostamia huonekaluja.

Jaana viimeistelemässä sohvan verhoilua.

Tätä kirjoitellessani Facebookissa tuli monenkin kässäihmisen jakamana vastaan uutinen, josta en malta olla vielä lopuksi mainitsematta. Uutisen myötä koko kässäily nousi ainakin minulla taas uuteen ulottuvuuteen. Sydämellisesti. KYSin keskosvauvojen osastolle kerätään parhaillaan turvalonkeroita eli virkattuja mustekaloja. Turvalonkerot tuovat pienille huitoville käsille turvaa, jotta elintärkeät letkut pysyvät paikoillaan. Tässä on missio minulle ja ehkä myös sinulle. Meitä kässäilijöitä todellakin tarvitaan.  Löydät turvalonkeroita koskevan uutisen sekä turvalonkeron teko- ja toimitusohjeet alta lisätietoja kohdasta. Ja lopuksi vielä ehdotus Pom Pomin Liinulle: voisiko turvalonkeroita tehdä jossain Pom Pomin kässätapaamisessa vaikka ohjatustikin? Pienissä puroissa on joen alku.

Lisätietoja:

Kässäkerho Pom Pom
Puijonkatu 37, 70100 Kuopio
p. 040 962 4926, info@kassakerhopompom.fi

www.facebook.com/kassakerhopompom
www.kassakerhopompom.fi

Huonekalukorjaamo
p. 044 236 3197, huonekalukorjaamo@hotmail.com 

Turvalonkerot

http://yle.fi/uutiset/auta_pienia_potilaita_virkkaamalla__nyt_kerataan_turvalonkeroita_kysin_keskosvauvoille/8810661
3,5 kuukautta etuajassa syntyneen pienokaisen äidin Annika Pakkasen kirjoittamat ohjeet turvalonkeroiden valmistamiseen (myös kuva Annika Pakkanen):
http://yle.fi/uutiset/nain_teet_turvalonkeron_keskoselle/8726802


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti