perjantai 1. huhtikuuta 2016

Täältä tulee Pekka Töpöhäntä


”Olethan sinä tietenkin kuullut juttuja Pekka Töpöhännästä? Pekka Töpöhännällä ei ole häntää, semmoinen töpö vain. ”

Ai että olenko? Meillä kotona asuu sen luokan Töpöhäntä-fani, että riemastus oli koko perheen yhteinen, kun huomasimme Vehmasmäen lastenteatterin esittävän kissaimaista teatteria tänä keväänä. Ennakkonäytös osui sopivasti tämän fanin kolmivuotissynttäreiden seutuun ja siellä pääsimme käymään koko perheellä – olipahan elämys!

Kolmivuotias tuntee Töpöhännän tarinat kohtalaisen läpikotaisin ja esityksessä olikin sitten riemua, kun kirjasta kuullut tarinat heräsivät eloon näyttämöllä.  Lavalla oli 24 valloittavaa lasta, tyttöjä ja poikia hauskasti kissoiksi ja koiriksi puettuina. Jokaiselle lapsinäyttelijälle oli löytynyt sopiva rooli: Pekka Töpöhäntä oli juuri niin kiltti kuin oli ajateltu ja se ilkeä Monni  kissamaisen ovela. Monnin hassut apurit  naurattivat yleisöä, mutta eivät tietenkään itse Monnia. 

(kuva: Satu Manninen)

Kotimatkalla kysyttäessä kolmivuotias nimesi nopeasti esityksen parhaan annin: ne hienot kisut. Mukaan lähinnä isosiskon toiveesta otetun yksivuotiaan palautteeksi riittäköön se huomio, että menevä nuori mies jaksoi ihmetellä noin tunnin kestävää esitystä paljon tarkkaavaisemmin kuin Pikku Kakkosta koskaan. Isommille lapsille näytelmän hauskat sanankäänteet avautuvat varmasti vielä paremmin kuin näille tirriäisille ja uskon, että vertaisten taitavan esiintymisen seuraaminen on kiinnostavaa. Aikuisen sydänalaan lämmintä tunnetta toi lasten silminnähden keskittynyt läsnäolo ja heittäytyminen. Se on selittämätön juttu, kuinka ainoatakaan esiintyjistä tuntematta mieleen nousi ylpeys näistä lapsista. Ilo heidän onnistumisestaan. Herkistyminen loppukiitosten aikaan, kun näki miten silmät loistaen nämä ottivat aplodit vastaan. Teki mieli huutaa Hyvä Te tai vähintän pistää tanssiksi niin kuin kolmivuotias pisti.

(kuva: Satu Manninen)

Lopuksi vielä hatun kohotus sinne Vehmasmäen suuntaan. Ajatella, että kylällä toimii noin loistava ja aikaansaava lastenteatteri! Varmasti jokaisen vanhemman toive on, että oma lapsi löytää kussakin elämänvaiheessa paikan, johon kuulua. Katsomossa ei jäänyt epäselväksi se, että näillä lapsilla sellainen paikka oli. Melkoinen mainos kylälle. Ja kun se kolmevee kotona sitten kuiskasi iltapusujen jälkeen, että äiti minäkin haluaisin joskus esittää teatteria siellä lavalla, niin pitihän se seudun asuntotarjonta käydä vilkaisemassa...


Käykää muutkin ihastelemassa, mitä isolla työllä on saatu aikaan. Menkää oikein joukolla Valoharjuun, mukaan saatavan hyvän mielen vuoksi ja ihan vaikka kannatuksen vuoksi – tällaista lasten harrastustoimintaa tukee nimittäin mielellään.


Esitykset huhtikuussa Valoharjulla Hiltulanlahdessa. Liput (7e) kannattaa varata ennakkoon. Kesto n. 1h, sisältää väliajan. 
Ei kommentteja:

Lähetä kommentti