torstai 11. elokuuta 2016

Terveiset jalkapallomatsista, Banzai!

Miten minusta tuli futisfani? Naatiskellen!
Elämässä pitää aina olla jotain uutta, jotain vanhaa, lainattua ja sinistä, ei ainoastaan häiden aikaan.


KuPS vs. IFK Marienhamn, tästä se alkaa pelaajien esittelystä.

"Laurina laumaan Perttulina peräti pois" on vanha muuttolinnuista kertova sananlasku. Se sopi hyvin, Laurin päivän, 10.8.2016 illan futismatsiin kun sinne laumaannuttiin  2087 katsojan voimin innostamaan ja kannustamaan KuPS voittoon IFK Marienhamnista. Kuopion Palloseura voitti ottelun
1 - 0 Gbolahan Salamin maalilla. Ykkösmaalintekijä nousi maalillaan seitsemään pisteeseen ja KuPS voitollaan sarjassa viidenneksi. Maalivahti Johannes Kreidel pelasi nollapelin.


Naatiskellaan!

Maaaaliiii. Banzai! Ilo oli irti katsomossa ja siitä maalista"naatiskeltiin." Ne sanat kantautuivat korviini monen monta kertaa, "naatiskellaan" sekä "banzai, banzai, banzai..." Mikäpä siinä, mukaviltahan ne kuulostivat. Kuten myös KuPS:n kannustusbiisi.

Näyttipä peli ammattilaisen silmissä miltä tahansa, amatöörin silmittelemänä se näytti huikeen hyvältä. Pelaajien täydellinen keskittyminen, ketteryys, kestävyys, kimmoisuus, notkeus, pallon käsittelyn taito, pelisilmä, vauhti ja vaaralliset tilanteet olivat maagista katsottavaa. Sainpa nähdä joitakin pomputtelu kikkailuja. Naulauduin paikoilleni ja "naatin". Niinhän minut oli toivotettu tervetulleeksikin matsiin "tervetulloo naattimaan."

Pelin tuisketta.

Minä tykkäsin istua, katsoa ja kannustaa koko 90 + 3 minuutin ajan. Samalla tavalla kuten muutkin katsojat. Takanani istui koko sydämeltään innokas futisfani ja oli hauska kuulla hänen selostavan ottelun kulkua omalle lapselleen, kaverilleen ja itselleen. Samalla sain itsekin rusinoita pullasta.

Täytyy myöntää, että Savon Sanomat areenalla kaikki oli kunnossa; futisvanhemmat ja vapaaehtoiset hoitivat palvelut moitteetta. Kahvia, pullaa ja makkaraa myytiin ja ne maistuivat. Vessoja oli riittävästi ja ne olivat siistejä. Häiriköintiä en huomannut joten järjestyksenvalvojat hoitivat hommansa. Niinpä - mikä oli valmiiseen tulla ja naattia futiksesta, kun sääkin oli suosiollinen.

Kenttäkin näytti erittäin hyvältä.


Futismatsissa oli kumma viehätys, naatiskelin, innostuin ja ihastuin.  Rentouduin. Banzai! Se vetäisi minut mukaansa ja sille tielle jäin - niinpä minustakin tuli futisfani. Olen valmis seuraavaan matsiin naatiskelemaan. Talamus on tulessa. Banzai!

http://www.kups.fi


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti