tiistai 8. syyskuuta 2015

SuperCorner – SuperHelppoa (ainakin näin äidin näkökulmasta!)Näin jälkikäteen en edelleenkään pääse yli siitä ymmärryksen mukanaan tuomasta pienestä ärtymyksestä: Miksi ihmeessä en ole aikaisemmin suostunut lasten loputtomiin pyyntöihin, tuskastumiseen asti jatkuvasta jankutuksesta huolimatta, järjestää syntymäpäiviä aktiviteettipuistossa!? Miten monet synttärit olisinkaan selvinnyt ilman hillitöntä siivoamista, sillä myönnettäköön, meidän lapsi-, koira- ja kissaperheessä ei todellakaan pysty syömään lattioilta tai edes pöydältä ilman luuttuamista ja puunaamista. Ja, mikä parasta, juhlavieraiden lähdettyä, äitikin voi poistua paikalta jättäen puolityhjät tarjoiluastiat, kaatuneet juomamukit, kiinnityksistään karanneet ilmapallot, lattiaan liimaantuneet puoliksi imeskellyt ja suusta naurusta tukehtumisen partaalla karanneet karkit, henkilökunnan siivottavaksi. Tiedättekö?! Suorastaan rentouttava kokemus!

Päätöksemme juhlistaa SuperCorner -aktiviteettipuistossa sekä 9- että 11-vuotissynttäreitä, helpotti meillä suunnattomasti lasten keskinäistä natinaa, sillä nyt molemmat saivat kutsua omat kaverinsa. SuperCorner –syntymäpäivien suunnittelu aloitettiin kahden juhlakalun kanssa jo hyvissä ajoin ennen suurta juhlaa ja samalla perheessämme alkoi ”tänään xx päivää jäljellä” –laskenta. Epäilenpä, että viimeiset päivät laskuri toimi tuntitarkkuudella.

Synttärivaraus olisi hyvä tehdä vähintään 2 viikkoa ennen suunniteltua ajankohtaa. Tuolloin meillä kaivettiin kartongit, sakset, tarrat ja muu kutsukorttirekvisiitta esille ja synttärikalut aloittivat kutsukorttien taiteilun. Molemmat saivat tehdä haluamansa kortit ilman SuperCornerista ennalta määrättyä yhteistä teemaa. Muutokset varaukseen ovat mahdollisia lähempänä juhliakin. Viikkoa ennen tapahtumaa tulee vielä vahvistaa mahdolliset erityisruokavaliot ja lopullinen osallistujamäärä, mikäli siihen tulee alkuperäisestä suunnitellusta määrästä muutoksia. Välillä kesken juhlien järjestelyn mietin, että olemmeko toteuttamassa Normandian maihinnousuun rinnastettavaa puolisotilaallista toimenpidettä, sen verran tehokkaasti juhlakalut käyttivät aikaa pienempienkin yksityiskohtien hiomiseen. SuperCornerissa on onneksi mitä ilmeisimmin totuttu vaativiin alle 140-senttisiin alaikäisiin asiakkaisiin…
Tervetuloa SuperCorneriin! Sanni ja Jani valmiina.
Kun pääsimme synttärisankareiden kanssa yksimielisyyteen kutsuttavien vieraiden määrän suhteen, saimme SuperCornerista juhlien suunnittelua helpottamaan selkeät ohjeet. SuperCornerissa järjestetään synttäreitä kaikenkokoisille ryhmille, mutta keskimääräinen ryhmäkoko on ollut n. 10 hlöä. Ryhmän mukana tuli olla vähintään yksi täysi-ikäinen valvoja. Valvojat pääsivät puistoon veloituksetta. Puistossa on tietenkin paikalla myös ohjaajia, mutta he huolehtivat pääasiassa puiston yleisestä turvallisuudesta ja toiminnasta. 

Synttärijuhliin voi sisällyttää myös synttäritarjoilut. SuperCornerin läheisyydestä rajattiin ja koristeltiin pöytä vain juhlijoiden käyttöön. 

Saimme valittavaksemme kolmesta synttärimenusta:
Synttärimenu 1  ( 16€/hlö)
(jäätelöä, sipsiä, popcornia, karkkia, minidonitseja, limua, mehua ja vettä)

Synttärimenu 2  (20€/hlö)
(jäätelöä, sipsiä, popcornia, karkkia, minidonitseja, dippikori (sis. ranskalaiset, nakkia, lihapullia, paneroitu broilerin pikkufile ja vesimelonilohko), limua, mehua ja vettä)

Synttärimenu 3  (20€/hlö)
(jäätelöä, sipsiä, popcornia, karkkia, minidonitseja, juustohampurilaisateria, limpparia, mehua ja vettä)

Synttärisankareiden omien mieltymysten mukaan päätyivät he menuvaihtoehtoon nro 2. Pientä mietintää aiheutti sipsien merkki sekä se, että onkohan karkit salmiakkia vai hedelmää. (Huom. Oli sekä salmiakkia että hedelmää.)


Kaikki menujen hinnat sisältävät päivälipun SuperCorneriin. Mahdollisuus olisi lisäksi ollut valita jotain muuta ABC Pitkälahden ravintolan laajasta tarjonnasta. (http://www.abcasemat.fi/asemat/abc-kuopio-pitkalahti/ruokailu) Linkin takaa löytyvät esimerkiksi uuden nakkiauton eli SmoothDog Machinen hotdog-valikoima sekä ABC Burgerin hampurilaisvaihtoehdot. 

Juhlien ruokatarjoilun lisäksi on mahdollista tilata myös synttärikakku. Valikoimassa on mansikka-, vadelma-, suklaa-, marsipaani-, hedelmä- ja kinuskikakkuja. Hinnat ovat seuraavanlaiset:
6-8 hlön kakku 32€, 12-15 hlön 40€ ja 16-20 hlön  47€.

Meidän juhlakalut päättivät jättää kuitenkin kakkuvaihtoehdon väliin (kuuntelin sivusta heidän suunnitelmiaan, ja suurimpana syynä kakun poisjättämiseen tuntui olevan, että ”kakun syötyään eivät jaksaisi enää hyppiä”).

Synttärijuhliin on mahdollista tilata myös ohjattua toimintaa, joka sisältää hauskoja leikkimielisiä kisailuja, esimerkiksi polkuautorallia, temppukisaa ja volttimontun ylitystä. Ohjatun toiminnan hinta on 20 e/h. Päätin helpottaa ennestään omaa osuuttani juhlien järjestelyssä ja varasin juhlijoille ohjattua toimintaa.

Kun ”vain xx päivää jäljellä” –laskurissa kilahti viimeinen tunti käyntiin oli jännitys käsin kosketeltavaa. Autolla Pitkälahteen kurvattuamme, takapenkin hihityksen siivittäessä matkaamme, kävelimme vain sisääntuloon ilmoittamaan saapumisestamme. Aikaa on hyvä tässä kohtaa varata niiden vanhempien kontolle jäävien osuuksien hoitamiseen.

Vieraiden saavuttua paikalle, jätettiin synttärilahjat juhlijoille varatun pöydän viereen sijoitetulle pikkupöydälle, henkilökunnan valvovan katseen alle. Jokainen juhlija sai käteensä rannekkeen, jota sisääntuloportilla vilauttamalla pääsi sisälle (mutta yhtälailla myös puiston puolelta takaisin ravintolaan).
Pienoisen hypästelyn (tai itse asiassa ei niin pienenkään) saatteleman joukkion SuperCornerin Jani otti haltuunsa juhlijoiden jätettyä takkinsa ja kenkänsä niille varattuun naulakkoon tai lukolliseen kaappiin: heti alkuun oli ohjattujen kilpailujen aika. Juhlijat jaettiin joukkueisiin etsimään ensin aarteita Seikkailukaupungin syövereistä. Näin korkeanpaikan kammosta kärsivänä päätä huimasi jo pelkästään katselu, kun juhlijat painelivat pitkin Kiipeilykaupunkia! Pilvenpiirtäjän kattoon kohoava huippu ei juhlijoiden päätä huimannut!

Seuraavaksi kisailtiin vuorotellen polkuautoilla vauhti korvissa vinkuen ja frisbee-golfilla maalin ketjuja kilisyttäen.

Yläkerran Game Cornerissa päästiin testaamaan KalPan maalivahtina juhlijoiden jääkiekkomaalivahdin taitoja torjumalla interaktiivisia kiekkoja ja tasapainoilua tasapainolaudalla.


SuperCornerin Jani piti koko kisailun ajan kirjaa pisteistä ja jakoi kolmelle parhaalle karkkipalkinnot ruokailun yhteydessä.


Apsi-apinan tervehdyksen jälkeen juhlijat houkuteltiin pöydän ääreen maistelemaan herkkupöydän antimia. Dippikorista parhaiten kauppansa tekivät…. hmmmm… kaikki. Meidän juhlakaluista toisen mielestä parasta korissa oli paneroitu broilerin file ja ranskalaiset, toisen mielestä lihapullat ja vesimeloni. Kaikkia herkkuja ei vieraisiin saatu millään mahtumaan yrityksistä huolimatta. (Muistutuksena itselleni ensi vuoteen: Vieraille on hyvä mainita kutsukortissa mahdollisesta ruokatarjoilusta, ettei kukaan erehdy ennen juhlia vielä käymään äidin lihapatojen äärellä.)
Ruokailun jälkeen juhlijat säntäsivät jälleen puistoon. Osa hyppi volteilla juustomonttuun (foam-allas), osa puki kypärät päähänsä ja testasi scoottitramppia, osa syöksyi vielä kiipeilykaupungin korkeuksiin.
Juhlien kestoksi suositellaan 2-3 tuntia. Hiusten märkyydestä ja poskien punoituksesta päätellen, uskallan todeta, että aika oli erittäin optimaalisesti mitoitettu. Tokikin, ajan lähestyessä loppuaan, pienoista ”ei lähdetä vielä” -murmatusta alkoi kuulua.

Toistan itseäni, mutta…. MIKSI EN OLE AIKAISEMMIN JÄRJESTÄNYT SYNTTÄREITÄ NÄIN?!?!?

Lisätietoja: http://www.superpark.fi/pitkalahti/etusivu.html
 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti