maanantai 23. helmikuuta 2015

Mökkitien ja Sirpan voimin ikää pidentämässäTiesitkö, että sosiaalinen osallistuminen ja kulttuurin harrastaminen edistävät terveyttä ja pidentävät ikää vähintään yhtä tehokkaasti kuin aktiivinen liikunta, laihduttaminen, tupakoinnin lopettaminen tai matalat kolestroliarvot?

Tämän väitteen paikkansapitävyyttä lähdettiin testaamaan sekä Mökkitien että Sirpan avulla! Tarkemmin sanoen, antauduttiin säkenöivien sanoitusten Arttu Wiskarin huumaan.

Konsertti Kuopion Musiikkikeskuksessa 22.2. oli Artun ensimmäinen konsertti, kuulemma ”oikein K_O_N_S_E_R_T_T_I_S_A_L_I_S_S_A, kuten Arttu itsekin painokkaasti totesi. Ja mikä parasta, saimme nauttia mukaansa tempaavista poljennoista kahden puoliajan verran. Arttu välispiikeissään kertoi, että hän oli sen verraan hullaantunut ajatuksesta oikeasta konsertista, joten päätti antaa kuulijoilleen yhdellä kertaa hiukan enemmän. Ja hänhän antoi.

Konsertin alussa Arttu huuteli, liekö katsomossa ketään onkaan, kun ei mitään kuulunut eikä hän pimeydessä istuneita nähnyt.  Loistavalla tilanneälyllä varustetut tekninenpäällikkö Kari Koponen sekä ääni- ja valomestari Tuomas Iskanius valaisivat samalla katsomon, joka sekin herätti omalta osaltaan katsomoa taputuksiin.
Arttu kävi mukavaa jutustelua katsomon kanssa läpi koko konsertin. Saatiin kuulla taustoja kappaleiden takana: kuultiin, miten laulajan uran alkutaipaleella levy-yhtiössä ihmeteltiin, miksi kaikissa kappaleissa kerrotaan tavalla tai toisella mummoista ja autoista tai miten Jarin rauta-kauppauralle kävi. 

Väliaikatarjoiluista vastasi menestyksekkäästi Kanresta. Ja koska kaukaa viisaina olimme tarjoilut tilanneet jo etukäteen, odottivat herkut pöydässä nimilapulla varustettuina.

Toisen puoliajan ja itse asiassa koko konsertin silmät kostuttavin hetki oli, kun Arttu pyysi salista halukkaat lapset mukaansa lavalle laulamaan, mitäpä muutakaan kuin Mökkitietä. Pienet tytöt kirkkaasti laulaessaan ”Faija anna mun ajaa mökkitie, lupaan, että saunaan vettä vien” sai yleisön suorastaan hullaantumaan. Tämä, jos mikä oli sitä ”Lupaa innostua”!


Encoressa, joka kuulemma oli vuoden ensimmäinen, kuultiin jälleen yksi autoaiheinen kappale Artun uudelta Sirpaleet –levyltä. Kappale, joka kertoo taksikuskin ja matkustajan välisen keskustelun: Auto 265.

Konsertin jälkeen Arttu tapasi fanejaan nimikirjoituksia jakaen. Arttu paljasti jo kevään tulevia tapahtumia sen verran, että kaikki Sirpat on kutsuttu yhteiselle keikalle. Milloin ja missä, sen hän piti vielä salaisuutena. Fanijoukosta ainakin kaksi Sirpaa lupasi paikalle saapua!


Omaa hyvinvointiaan Arttu ylläpitää keikkojen välisellä mahdollisimman normaalilla elämällä. Hyvinvoinnin keskiöön hän nostaa terveellisen ruokavalion keikkakiertueidenkin aikana, koska pieni poika taas kotiin palatessa pitää isänkin kiinni arjessa. 

Se, pidensikö Arttu Wiskarin ensimmäinen konserttisalikeikka meidän elinikiämme jää vielä todistamatta, mutta ainakin uskomme vahvasti näin. Terveyttä se varmasti edisti kulttuurin äärellä ihanien ystävien tapaamisen kautta.  


Kaisu ja Soile
#lupainnostua

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti