tiistai 8. joulukuuta 2015

Lukukoira Sylvin opissa
8-vuotias Sofia Koistinen on käynyt lukemassa lukukoira Sylville useita kertoja pääkirjastolla.  Sofia tapasi lukukoiran myös Riistaveden Vaarunvartijat –lippukunnan partiolaisillassa, jossa Sylvi kävi syksyllä vierailemassa. Tuolloin Sylville luki kirjoja Sofian lisäksi neljä muutakin sudenpentutyttöä.

Sofia kertoi lukukoirakokemuksistaan näin: Koiralle lukeminen on  mukavaa, ihan tavallista eikä sitä tarvitse jännittää. Sylvi sopii hyvin lukukoiraksi, koska se on söpö, rauhallinen ja ystävällinen. Samasta syystä Sofian mielestä marsutkin sopisivat lukueläimiksi. Hän uskoo, että myös Sylvi tykkää lukuhetkistä ja ajattelee varmaan innostuneena: ”Jee! Minulle luetaan!”.

Lukukoiralle lukeminen on Sofian mielestä sekä kivaa että hyödyllistä; hän toteaakin, että oppi paremmin lukemaan Sylvin tuella. Nykyään lukeminen sujuu hyvin myös omin päin, viimeksi Sofia on lukenut Siilit eivät pidä korkeista paikoista –kirjan.


Minna-äiti muistaa tyttärensä kertoneen, että Sofian takelleltua hankalissa sanoissa Sylvi oli painanut kuononsa kiinni tekstiin ja yrittänyt lukijan apuna pähkäillä, mitä tuossa vaikealukuisessa kohdassa mahdetaan sanoa.  Sofian äiti kiteyttää, että lukukoiralle lukiessa lapsi motivoituu ja saa myönteisiä lukukokemuksia: ”Lukukoira tykkää kuunnella, kun minä luen. Minä saan lukea lukukoiralle.”


Lukukoira Sylvin ajanvaraukset pääkirjaston lastenosastolta puh  044 718 2321.

Kuvat: Suvi Pitkänen

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti